dl japan tokyo street pedestrians shopping street crossing unsplash
Sharecast / Jezael Melgoza via Unsplash

El Nikkei 225 del Japó no es pren ni un respir i aquest dilluns ha marcat un nou màxim històric. Després de romandre tancat per festiu divendres, l'índex ha tornat a cotitzar amb magnificència, estenent el seu ral·li.

En concret, el selectiu nipó ha acabat amb una pujada del 0,4% fins als 39.233,71 punts, situant-se còmodament per sobre del seu rècord de tancament anterior de 39.098,68 punts, encara que aquella jornada, dijous, havia superat el màxim històric del 1989 de 38.915,87 punts. El Topix, per part seva, ha avançat un 0,5% i ha acabat als 2.673,62.

Al Japó s'ha publicat aquest dilluns l'índex de preus al productor de serveis, que ha registrat un augment interanual del 2,1% al gener, enfront de l'augment del 2,4% registrat al desembre. Tot i això, l'IPP de serveis del Japó ha caigut un 0,5% al gener respecte al desembre.

Al costat oposat s'han situat les accions xineses, que han posat fi a la ratxa guanyadora de nou dies. El fort repunt que registraven ha acabat, i l'índex CSI 300 ha caigut un 0,9% aquest dilluns. L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat, per part seva, un 0,5%.

A Corea del Sud l'organisme regulador financer ha donat a conèixer en aquest inici de setmana noves mesures per millorar la governança corporativa, seguint l'exemple del Japó per ajudar a impulsar els seus mercats infravalorats i abordar l'anomenat “descompte de Corea”. Però la veritat és que aquestes mesures han fet poc per impulsar la borsa.

I és que el principal índex, el Kospi, ha tancat amb una reculada del 0,8% fins als 2.647,08 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha caigut un 0,1% per acabar instal·lat als 867,40 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,1%, fins als 7.652,80 punts.

Els inversors asiàtics es mantenen en espera de les dades econòmiques clau que es coneixeran al llarg de la setmana. Entre aquests, l'índex de gerents de compres del sector manufacturer de la Xina i les dades del PCE deflactor dels Estats Units, que és l'indicador d'inflació preferit de la Reserva Federal.

contador