• Apuestan por exponerse a renta variable americana y no tener posiciones en Reino Unido
  • El MS US Advantage USD, el Fidelity America, o el Pioneer US Fundamental Growth son algunos nombres propios
Ibex_Inversores

Els gestors han de lidiar amb un escenari carregat d'incertesa i presumiblement de volatilitat durant la segona meitat de l'any. Un complex context post-Brexit en el qual, tot i així, hi ha fons d'inversióó recomanats pels experts per incorporar a la cartera i intentar generar rendibilitat. L'equip d'anàlisi de Bankinter selecciona nou vehicles amb aquest objectiu.

Els experts de Bankinter no anticipen un escenari de recessió, però sí un en què el Brexit afecta l'economia i els mercats. "És innegable que la situació anterior al referèndum del dia 23 de juny era millor que la posterior". "Aquesta nova situació també pot generar oportunitats de mitjà termini i convé tenir present que, per poder beneficiar-se de les oportunitats que ofereix un mercat cal mantenir certa exposició a aquest mercat. És a dir, per poder guanyar alguna cosa cal ser-hi", afegeixen.

Així, aposten per tres fons de borsa nord-americà per prendre posicions en la renda variable d'aquest país. Un està especialitzat en companyies de gran capitalització com és l’MS US Advantage USD, un altre també d'accions nord-americanes molt diversificat i que selecciona empreses atractives per valoració com el Fidelity America, i el tercer és el Pioneer US Fonamental Growth, en què els gestors intenten escollir companyies amb potencial de creixement.

Per a prendre posicions en renda variable europea, a Bankinter tenen dos noms propis recomanats. El Henderson Horizon Euroland, que inverteix en accions d'empreses de la Zona Euro "sense restriccions geogràfiques o sectorials", i que busca identificar empreses amb un "valor atractiu a un termini de dos o tres anys". L'altre és el GAM Star Continental European Equity, un fons que inverteix en accions de la Unió Europea altres que al Regne Unit.

COM PRENDRE POSICIONS EN RENDA FIXA?

Els analistes de Bankinter recomanen també fons mixtos, com el Nordea Stable Rerturn, que inverteix en instruments de tot el món i pot tenir fins a un 75% de la cartera en renda variable, amb l'objectiu de proporcionar una rendibilitat absoluta positiva superior a la dels tipus d'interès europeus a tres mesos. Altres productes mixtos recomanats tenen un menor pes en renda variable, com el BK Mixt Renda Fixa.

En renda fixa, les apostes són el Robeco Global Total Return, que inverteix en bons corporatius i sobirans de tot el món, amb un "asset allocation (distribució de la inversió) molt dinàmic amb l'objectiu d'obtenir retorns òptims amb volatilitats reduïdes". D'altra banda, l’Amundi Bond US Opportunistic Core, que és un fons de renda fixa en dòlars amb una inversió d'almenys el 67% dels seus actius totals en bons governamentals i públics, títols i instruments de deute garantits dels emissors dels EUA o de qualsevol país de l'OCDE.

contador