euronext

El gestor borsari nord-americà Nasdaq llançarà una oferta pública d'adquisició (OPA) de 6.537 milions de corones noruegues en efectiu (673 milions d'euros) per adquirir la totalitat del capital d'Oslo Bors, l'operador de la principal borsa noruega, pel qual l’Euronext ofereix 6.236 milions de corones (642 milions d'euros).

La proposta de Nasdaq, que serà anunciada formalment el proper 4 de febrer, contempla el pagament en efectiu de 152 corones noruegues per cada títol d'Oslo Bors, xifra que supera així les 145 corones de la proposta del gestor paneuropeu de borses Euronext.

"Sobre la base d'una avaluació general dels factors rellevants, la junta directiva d'Oslo Bors considera que l'oferta (de Nasdaq) és la millor alternativa per a totes les parts interessades i, per tant, recomana unànimement que els accionistes d'Oslo Bors acceptin l'oferta i no acceptin la realitzada per Euronext", ha indicat el gestor de la Borsa d'Oslo.

Compta amb l'adhesió irrevocable i incondicional del 35,11% de l'accionariat de la companyia

En aquest sentit, la direcció d'Oslo Bors va indicar que l'oferta presentada per Nasdaq compta amb l'adhesió irrevocable i incondicional del 35,11% de l'accionariat de la companyia, incloent-hi el suport del banc noruec DNB i del fons de pensions KLP, els dos principals accionistes de la Borsa d'Oslo.

El passat mes de desembre, Euronext, que opera les borses de París, Amsterdam, Brussel·les, Lisboa i Dublín, ha informat que el 50,6% del capital d'Oslo Bors havia expressat el seu suport a la seva oferta de compra.

D'aquesta manera, la Borsa d'Oslo ha assenyalat que "el Ministeri de Finances de Noruega ha de decidir sobre la qüestió amb el consell de l'Autoritat de Supervisió Financera de Noruega", i ha afegit que un escenari hipotètic en el qual un terç de l'accionariat rebutgés l'oferta d'Euronext "probablement resulti en una estructura subòptima de governança i propietat".

"La incorporació d'Oslo Bors a Nasdaq serà un gran pas per unificar els mercats financers nòrdics", ha declarat Adena Friedman, presidenta i consellera delegada de Nasdaq, i ha destacat que aquesta operació no només faria més forts els mercats noruecs, sinó que pot convertir el conjunt de la regió en "un major motor econòmic del creixement a llarg termini".

Mitjançant l'adquisició del gestor borsari escandinau OMX el 2007, Nasdaq opera, a més del mercat electrònic nord-americà, les borses de Copenhaguen, Estocolm, Hèlsinki, Reykjavík, Riga, Tallin i Vilnius.

En un comunicat, el banc noruec DNB, principal accionista d'Oslo Bors, amb un 19,82% del capital, ha confirmat que donarà suport a la proposta de Nasdaq en considerar que plantejarà la millor oferta estratègica entre les opcions disponibles.

contador