antonio huertas mapfre uimp

El president de Mapfre, Antonio Huertas, ha reconegut el pànic desfermat a nivell mundial per l'expansió del Coronavirus Covid-19 i ha advertit de la paràlisi que ja s'està observant a l'activitat econòmica. Mapfre ha decidit finalment revisar els seus objectius estratègics públics per al període 2019-2021, a conseqüència de l'entorn econòmic, polític i social, els canvis en el model de negoci i de la volatilitat de les economies mundials.

Així ho ha posat de manifest Huertas al seu discurs inicial pronunciat amb motiu de la celebració de la junta general ordinària d'accionistes, en la qual s'han aprovat tots i cadascun dels acords proposats pel consell d'administració.

"S'ha desfermat el pànic a nivell mundial per l'aparició del coronavirus, la qual cosa ha produït una convulsió social i econòmica d'una magnitud que ha sorprès tothom", ha destacat el president de l'asseguradora.

Segons Huertas, la por ja afecta gairebé tothom i la paralització de l'activitat econòmica a molts sectors és un fet. "La producció industrial, el turisme i fins i tot les assegurances n'estan rebent l'impacte", ha precisat.

També s'ha referit a la reacció dels mercats financers i a la "brutal" caiguda de gairebé tots els valors a les grans borses del món. "Han reaccionat amb molt de soroll", ha afegit Hortes.

En aquest sentit, tot i que ha remarcat que encara és aviat per predir els efectes totals d'aquest fenomen, ha assenyalat que el seu Servei d'Estudis va anticipar que almenys reduirà mig punt el creixement global del PIB d'enguany. En qualsevol cas, ha afegit que qualsevol projecció està condicionada "fortament" per l'entorn.

REVISIÓ A LA BAIXA DELS OBJECTIUS FINANCERS

D'aquesta manera, Mapfre espera ara obtenir un retorn sobre el capital (ROE) en un rang d'entre el 8% i el 9% de mitjana al trienni, i un nivell d'ingressos en finalitzar 2021 d'entre 28.000 i 30.000 milions d'euros. El pla de la companyia contemplava fins ara aconseguir uns ingressos de 30.000 milions d'euros per a 2021 i finalitzar el període amb un ROE del 10%.

El president de Mapfre ha indicat que, tenint en compte totes aquestes circumstàncies, la companyia ha potenciat encara més el focus sobre el creixement rendible, amb reforç dels fonaments tècnics, en una major diversificació de riscos i en un gran procés transformacional tecnològic, organitzacional i cultural.

"Això ens està permetent potenciar les nostres fortaleses, corregir algunes febleses i preparar-nos per aprofitar les moltes oportunitats i reptes que afrontarem aquests propers anys", ha asseverat.

Mapfre opera a Itàlia i a Espanya, dos dels països que més estan sofrint l'impacte del Covid-19 i on es preveu que s'experimenti un fort increment del número de contagiats i de víctimes durant els pròxims dies.

"Els nostres clients, mediadors, proveïdors, nosaltres mateixos, els treballadors, tots podem potencialment veure'ns afectats per aquesta malaltia", ha dit Huertas, advertint que les previsions no són "gens favorables".

En aquest sentit, ha demanat actuar amb "prudència, però sense por", seguint sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries de cada país i tractant de no incrementar els riscos amb activitats personals o professionals.

Noticias relacionadas

contador