WallStreet-1

Manca de tendència per a l'IBEX i Wall Street en una jornada que serà molt curta als Estats Units, que ahir dijous no va obrir les portes amb motiu del Dia d’Acció de Gràcies i aquest divendres ho farà només en format de mitja sessió.

Per tant, s'espera un volum de contractació reduït al mercat americà, malgrat la forta caiguda de la borsa xinesa a causa del fet que les autoritats del país asiàtic han obert una investigació sobre els principals brokers. El Shanghai Composite ha baixat més d’un 5%, la seva caiguda més important des de fa més de tres mesos. A Europa, els inversors també estan pendents de la incertesa geopolítica per les tensions a Síria entre Turquia i Rússia.

ECONOMIA: ESTÍMULS AL JAPÓ I IPC D'ESPANYA

El Japó prepara un nou paquet d'estímuls de més de 23.000 milions. Aquest divendres hem sabut que la taxa d'atur del mes d'octubre va baixar fins al 3,1%, el nivell més baix dels últims 20 anys.

A Espanya, l'IPC interanual ha pujat quatre dècimes al novembre, fins al -0,3%, per la llum i les gasolines.

EMPRESES: ABENGOA CONTINUA CENTRANT L'ATENCIÓ

Abengoa continua centrant l'interès dels inversors a Espanya a causa dels seus problemes financers. L'empresa, que ja ha declarat el preconcurs de creditors, no cotitzarà aquest divendres a l'IBEX, i ja es parla d'una reestructuració del seu deute perquè pugui assegurar el seu futur. El Govern no donarà suport a l'empresa fins que aquesta aclareixi els seus comptes.

A més, S&P ha retallat la nota d'Abengoa fins a CCC-, amb perspectiva negativa, i el conseller delegat de la companyia acaba de dimitir.

ANÀLISI TÈCNICA: L'IBEX CONTINUA LATERAL

«Pujades de l'1,03% ahir dijous per a l'IBEX-35, que va confirmar la solidesa del suport de curt termini que presenta en el nivell de 9.997 punts. Els guanys de la sessió van deixar la cotització del selectiu molt a prop del nivell de 10.408 punts, primer nivell de resistència.

Seria important que superés aquest nivell d'oferta, ja que això li deixaria via lliure per acabar veient un atac als màxims de començaments de mes, de 10.631 punts. No observarem cap millora tècnica mentre continuï cotitzant per sota d'aquest nivell de preus», explica César Nuez, analista de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent cauen un 0,2%, fins a 45,36 dòlars.

Els bons del Tresor a 10 anys pugen 8/32 dòlars; la rendibilitat puja fins al 2,205%.

L'euro cau un 0,3%, fins a 1,0577 dòlars.

contador