fondos-de-inversion 20200518091820

L'Ibex 35 i la resta de borses europees tenen potencial per revaloritzar-se més que Wall Street fins a final d'any, segons l'opinió de diversos analistes rellevants. Encara que durant el primer semestre les accions americanes han superat àmpliament la revaloració de les del Vell Continent, aquesta tendència pot canviar durant els pròxims mesos.

  • 11.075,40
  • 1,70%

"La cautela dels inversors internacionals amb Europa implica que les valoracions són més barates que als Estats Units, per la qual cosa les accions ofereixen major potencial alcista a mitjà termini, especialment en comparació amb els bons", assenyalen els analistes de Berenberg.

Per part seva, Romain Boscher, CIO de renda variable de Natixis, considera que "la renda variable continua oferint rendiments més elevats que la majoria dels títols de deute públic dels països desenvolupats".

I afegeix que Europa té més potencial per recuperar-se perquè ha controlat millor la Covid-19 i, a més, no compta amb "el rerefons polític d'unes grans eleccions". I és que els comicis presidencials que se celebren al novembre als EUA són considerats en general com un factor negatiu per a les accions americanes.

"És probable que les eleccions als Estats Units comportin més volatilitat a mesura que s'acostin, però no una caiguda brusca", afirma Esty Dwek, estratega de Natixis.

Des de Berenberg, afegeixen que "la incertesa entorn de les pròximes eleccions presidencials causarà volatilitat durant els mesos d'estiu", la qual cosa unida a l'alta valoració que ha assolit Wall Street, limita en gran manera el potencial de les accions estatunidenques fins a final d'any.

Per això, afirmen que els agraden les accions "en regions més cícliques que es beneficiaran de la recuperació econòmica que sembla estar en marxa". També tenen en compte l'alt percentatge d'inversors que es declaren baixistes i el menor posicionament dels inversors professionals, la qual cosa fa "una correcció forta menys probable".

La seva previsió és que l'índex Euro Stoxx 50 es revalori un 6% d'aquí a final d'any, mentre per a l'S&P 500 tan sols anticipa una revaloració del 0,5%, fins a 3.250 punts.

Per part seva, Fabiana Fedeli, Responsable Global d'Actius Fonamentals de Robeco, explica que fins que el virus no estigui sota control, des del punt de vista geogràfic, continuen apostant pels països que han pogut bregar més eficaçment amb el virus. "Això suposa dirigir la mirada cap al Nord d'Àsia i Europa", precisa.

Noticias relacionadas

contador