ep panel de bolsas y mercados espanoles bme en un grafico del interior del palacio de la bolsa de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els accionistes de BME que no van acudir a l'opa tenen dret a exigir a Six la compra de les seves accions en exercici del seu dret de compra forçosa, podent sol·licitar-lo dirigint-se a l'entitat financera o empresa de serveis d'inversió on les tinguin dipositades. Un 7% dels accionistes de BME no va acceptar l'opa de Six.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

Segons es detalla en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'adequat serà canalitzar les ordres de venda a través del mecanisme habilitat per exigir la compra forçosa o que l'execució permeti obtenir un preu igual o superior als 32,98 euros si es realitza per una altra via. "Mentre estigui oberta la possibilitat d'exigir la compra forçosa, l'adequat serà canalitzar les ordres de venda a través del mecanisme habilitat a aquest efecte, excepte instrucció específica en contra del client", indica el supervisor.

En cas que l'execució es realitzi al mercat o d'una altra manera, l'ordre haurà de permetre obtenir un preu igual o superior al preu d'exercici del dret de compra forçosa, fixat en principi en 32,98 euros. En qualsevol cas, la CNMV demana a les entitats que tinguin en compte el "millor interès dels seus clients", tot i que rebin ordres de venda d'accions de BME a un preu inferior al fixat.

L'operador dels mercats financers suïssos, Six, va comunicar aquest dimarts que executarà el seu dret de venda forçosa dels títols en mans dels accionistes que no van acceptar la seva OPA sobre BME en cas que els accionistes no significatius de l'espanyola representin menys del 5% del capital. En conseqüència, els qui tinguin títols de BME podran exercir el dret d'exigir a Six la compra de les seves accions.

Aquest període per a l'exercici del dret de compravenda forçosa es tracta d'un dels requisits addicionals als quals es va comprometre Six al seu fulletó d'oferta, atès que el nivell d'acceptació de la seva operació sobre BME va aconseguir el 93,16% del seu capital social. D'aquesta manera, tots els accionistes de BME que desitgin que Six compri les seves accions podran sol·licitar-ho des d'aquest dimarts i fins al 5 de setembre de 2020, contactant amb l'entitat participant a Iberclear o on estiguin dipositades les seves accions.

El preu continua sent de 32,98 euros, tret que BME aprovi o realitzi qualsevol distribució de dividends, reserves, devolució de capital o qualsevol altre tipus de distribució als seus accionistes abans de la data de liquidació de l'operació de compravenda forçosa. En tal cas, el preu per acció es reduiria en una quantitat igual a l'import brut d'aquesta distribució.

Noticias relacionadas

contador