ep archivo   lingote de oro
DEGUSSA - Archivo

La incertesa geopolítica al voltant de la guerra entre Israel i Hamàs està disparant la cotització de l'or, que s'erigeix com a actiu refugi i avança un 0,12%, fins als 1.997 dòlars, a prop de la zona de màxims -per sobre dels 2.000 dòlars- que va aconseguir en diversos moments de la guerra d'Ucraïna.

  • 2.348,55$
  • 0,22%

En aquest sentit, cal recordar que l'última vegada que l'or va cotitzar per sobre dels 2.000 dòlars va ser el maig passat enmig de la tensió en el conflicte ucrani i dels cops de cua derivats de la crisi de la banca regional nord-americana, així com de la fallida de Credit Suisse.

L'Exèrcit d'Israel ha realitzat una "incursió selectiva" nocturna amb tancs al nord de la Franja de Gaza, prèvia a "pròximes etapes del combat" contra el grup islamista Hamàs.

"Volem portar Hamàs a un estat de desmantellament total", ha assenyalat el cap de l'Estat Major israelià, el tinent general Herzi Halevi. "El camí és un camí d'atacs implacables, que fan malbé Hamàs a tot arreu i en tots els sentits".

"Estem ben preparats per a les operacions terrestres al sud", ha afegit, referint-se al sud d'Israel, que limita amb Gaza. "Les tropes que tenen més temps estan més ben preparades i això és el que estem fent ara".

Davant d'aquesta situació, han augmentat les preocupacions que el conflicte s'estengui per la regió amb la intervenció de Hezbol·là i, probablement, l'Iran, Síria, altres milícies palestines, i grups iraquians i iemenites, i per això els inversors estan buscant actius refugis.

L'or no s'està deixant intimidar ni per la fortalesa del dòlar nord-americà ni per les pujades dels rendiments dels bons del Tresor dels EUA a 10 anys, que també s'han vist impulsats per les bones dades macroeconòmiques conegudes al país i que han avivat les expectatives que la Reserva Federal (Fed) mantingui els "tipus més alts durant més temps".

Amb tot, l'or és vist com un actiu segur utilitzat per protegir-se contra l'ambigüitat política i econòmica, encara que perd part del seu atractiu si pugen els tipus d'interès, ja que és una entitat que no rendeix.

Noticias relacionadas

contador