• Segons una enquesta realitzada per WSJ el 81,4% dels economistes preguntats aposta per una pujada de tipus
  • El barril Brent cotitza amb lleus pujades aquest divendres i se situa lleugerament per sobre dels 52 dòlars
bolsa madrid ibex

Les borses europees obren a l'alça després de l'augment de la inflació de Xina, que ha deixat una sensació d'alleujament als mercats financers que celebren el sorprenent senyal de bona salut econòmica que ha enviat el gegant asiàtic. L'Ibex supera els 8.700 punts impulsat pel rebot de la banca i Gamesa, que es dspara un 2,8%.

  • 10.854,40
  • -2,22%

El repunt de la inflació a Xina, amb un increment tant dels preus de producció com de consum, ha deixat una sensació d'alleujament als mercats financers que celebren el sorprenent senyal de bona salut econòmica que ha enviat el gegant asiàtic.

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat un 1,9%, en termes anuals, al setembre, mentre que els preus de producció (IPP) han deixat uns resultats molt millor de l'esperat, amb un increment d'un 0,1% en el mes de setembre -també en termes anuals.

PUJADA DE TIPUS

Els protagonistes d'aquests divendres són les dades d'IPC a Espanya i Itàlia i la balança comercial del conjunt de la zona euro

Als EUA, les notícies econòmiques segueixen girant al voltant de si la Reserva Federal (Fed) elevarà els tipus d'interès al desembre. Cada vegada són més els analistes que aposten per una pujada i, segons una enquesta de The Wall Street Journal, el 81,4% dels 59 economistes enquestats espera que la Fed mogui tipus en la seva reunió dels dies 13 i 14 de desembre.

Al mercat del petroli, el barril Brent cotitza amb lleus pujades aquest divendres i se situa lleugerament per sobre dels 52 dòlars. Això succeeix després que els últims inventaris de cru dels EUA tornessin a reviure els dubtes al voltant de la possibilitat d'una retallada de la producció. En un informe enviat aquest dijous, els analistes de Citigroup assenyalen que esperen que el cru escali fins als 65 dòlars a finals del 2017.

En el pla macroeconòmic, aquest divendres està protagonitzat per les dades d'IPC a Espanya i Itàlia i la balança comercial del conjunt de la zona euro. Als EUA també hi ha importants publicacions sobre vendes detallistes, preus de producció i més tard es coneixeran les expectatives del consumidor de la Universitat de Michigan. A més, a les 19:30 hores de Madrid, parlarà Janet Yellen, presidenta de la Fed.

contador