• La candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, ha dit aquest diumenge que la UE "morirà" si és triada presidenta de França
  • La situació a l'altre costat de l'Atlàntic és complicada després de la retirada de la llei per derogar el 'Obamacare'
broker 720

La setmana arrenca amb la política com a gran protagonista a Europa i amb caigudes a les principals places (Ibex: -0,68%. 10.238 punts). A Espanya, és portada de tots els diaris Susana Díaz, que ha presentat oficialment la seva candidatura per liderar el PSOE. A Regne Unit, estem davant la setmana de l'activació del Brexit (aquest dimecres, 29 de març), que coincideix amb el 60 aniversari de la Unió Europeu (UE) i que tindrà lloc en un moment en el qual el terrorisme internacional -amb l'atemptat de la passada setmana a Londres- ha tornat a escena. A Alemanya, tots els mitjans parlen que Angela Merkel ha paralitzat l''efecte Schulz' després de guanyar en el petit Estat de Sarre als socialdemòcrates.I a Rússia, la policia va detenir a centenars de manifestants que demanaven la fi de la corrupció i la dimissió del primer ministre, Dmitry Medvédev.

  • 11.154,60
  • 1,56%
Marine Le Pen ha dit aquest diumenge que la UE "morirà" si és triada presidenta de França i ha reiterat que celebrarà un referèndum

Tot això a cinc dies que arrenqui el mes d'abril, sens dubte un mes clau en aquest any 2017 per a la política europea en general i per al futur de la Unió Europea (UE) en particular, amb la celebració (el pròxim 23) de la primera volta de les eleccions a França. La candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, ha dit aquest diumenge que la UE "morirà" si és triada presidenta de França i ha reiterat que celebrarà un referèndum perquè el país surti de la UE i que, en el cas que el resultat sigui negatiu, dimitirà immediatament.

Amb totes aquestes novetats polítiques com a teló de fons, l'Ibex afronta la setmana tensionat també pel que pugui passar a l'altre costat de l'Atlàntic. El divendres, Donald Trump va rebre una bona garrotada (a més, provinent dels membres del seu propi partit) perque no va aconseguir que es votés a favor de derogar el 'Obamacare'. Els mitjans parlen d'una derrota "humiliant" i el president dels Estats Units adverteix que la llei sanitària de Barack Obama acabarà esclatant. Wall Street va tancar amb saldo mixt, amb caigudes en el Dow Jones del 0,3% i pujades en el Nasdaq del 0,19%. El temor al fet que el 'ral·li Trump' toc a la seva fi està aquí i els mercats europeus no són indiferents a aquesta circumstància.

"L'aspecte tècnic general del mercat segueix sent bó, una altra cosa és que, en el curt termini es comença a observar certa pèrdua de 'momentum' o velocitat de creuer. I no és per menys tenint en compte que, a l'altre costat de l'Atlàntic i després de les caigudes del dimarts passat, els inversors estan començant a posar-se una mica nerviosos", precisa José María Rodríguez, expert de Bolsamanía, qui afegeix que hi ha moviments tècnics que conviden a la cautela.

D'altra banda, l'agenda del dia portarà el IFO alemany del mes de març i les compareixences, de nou, de diversos membres de la Reserva Federal (Fed): Charles Evans, Peter Praet i Rober S. Kaplan. A més, el Banc Central Europeu (BCE) celebrarà la seva conferència anual sobre supervisió bancària mentre que el Banc d'Anglaterra publicarà les seves proves de resistència del 2017 a les entitats financeres. A Espanya, i des del punt de vista empresarial, aquest dilluns venç el termini (a les 18 hores) perquè Abengoa rebi 1.170 milions per part dels seus creditors.

Noticias relacionadas

contador