• Popular, que començava el dia amb caigudes, passa a cotitzar en verd
  • L'índex espanyol ho fa bastant millor que la resta de places europees en el que portem de 2017
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'Ibex cotitza en verd a mitja sessió, encara que amb pujades molt limitades del 0,3% (9.385 punts). Inditex és el valor que més puja del selectiu, al costat de Viscofan i Grifols, però en el costat negatiu, les caigudes en Bankinter, CaixaBank i Santander impedeixen que l'Ibex augmenti aquests guanys. En la resta d'Europa també predominen els nombres verds a aquestes hores, amb alces del 0,4% de mitjana.

  • 10.854,40
  • -2,22%

Enguany, el selectiu espanyol és l'índex que millor es comporta d'Europa (amb pujades moderades, això sí, del 0,06%) al costat del Dax (+0,25%). La resta de places europees cau entre un 1% i un 2%.

AQUESTS BANCS

Bankinter és aquest dimarts el pitjor valor de l'Ibex al costat de Caixabank (després de la venda d'un 5,32% per part de Criteria). Els bancs tornen a ser protagonistes en aquest començament de febrer. Popular cotitza ara en positiu després de caure durant bona part del matí. El banc no va aconseguir reaccionar aquest dilluns i va tancar en vermell després d'haver-se desplomat el divendres després de presentar unes pèrdues de gairebé 3.500 milions d'euros en 2016. Els informes negatius sobre l'entitat refermen, per no parlar de les posicions curtes dins de la seva capital, que han aconseguit màxims després de les seves pèrdues històriques.

Els bancs tornen a ser protagonistes en aquest començament de febrer i, de moment, estan frenant a l'Ibex35
Els inversors no perden de vista als bancs però tampoc en l'actualitat macro internacional, amb Donald Trump i la inestabilitat política a Europa al centre de tot. Als Estats Units, Trump continua amb la seva particular 'lluita' per imposar el seu veto migratori. Aquest dilluns, el Govern dels Estats Units va defensar el decret migratori aprovat per Trump assenyalant que és un "exercici legítim" de l'autoritat del president i que el seu bloqueig pels tribunals menyscaba la seguretat nacional. El cas ha acabat en la Cort Suprema d'Apel·lacions després que un jutge federal de Seattle ho deixés en suspens el divendres.

Quant a altres aspectes d'interès d'aquest dimarts, el Banc Central d'Austràlia (RBA per les seves sigles en anglès) ha mantingut els tipus d'interès sense canvis en l'1,5%, tal com s'esperava. Per la seva banda, la producció industrial d'Alemanya de desembre ha quedat en el -3%, molt per sota del 0,3% previst. Des del punt de vista empresarial, BNP cau un 4% després de publicar uns guanys nets inferiors a les esperades en el seu quart trimestre després d'amortitzar 127 milions d'euros en la seva sucursal polonesa. A Espanya, Sabadell ha presentat l'actualització del seu pla estratègic. El banc ha dit que espera acabar 2017 amb un benefici de 800 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador