• El euro/dólar sigue escalando posiciones por encima de 1,15 y en máximos de agosto
  • El PMI manufacturero de China confirma que sigue contrayéndose la actividad del sector
bolsa madrid ibex

Los futuros de las principales bolsas europeas cotizan con leves alzas antes de la apertura de una jornada que vuelve a estar marcada por la temporada de resultados, con compañías como HSBC, cuyo beneficio ha caído un 14%.

En el cas de l'IBEX-35, el selectiu de la Borsa de Madrid va tancar aquest dilluns, en jornada semifestiva, pràcticament pla, amb una caiguda de quatre centenes percentuals fins als 9.022 punts. “De moment, es manté la correcció del curt termini per la qual cosa les seves perspectives tècniques segueixen sent bones per a les properes sessions. El nivell clau de resistència segueix estant en els 9.550 punts, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions”, assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamania.


“Per veure un senyal de canvi hauríem d'esperar al fet que tornés a pujar per sobre d'aquest nivell de preus. El suport clau es troba en els 8.674 punts. No apreciarem una complicació tècnica mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus”, agrega aquest expert.


AIXÍ VÉNEN ELS MERCATS


L'euro/dòlar segueix escalant posicions per sobre d'1,15 dòlars, i amb l'euro en màxims d'agost. El petroli per la seva banda cotitza amb alces entorn del mig punt. A Àsia la Borsa de Tòquio ha tancat per festiu, mentre que el Xangai Composite xinès puja més d'un 1%, malgrat que el PMI manufacturer de la Xina ha confirmat que segueix contraient-se l'activitat a l'abril, i descendeix a més de 49,7 a 49,4 punts, cinc dècimes per sota del previst pels analistes.


A Espanya els inversors analitzaran els resultats de Mapfre, mentre que a Europa és torn per a gegants com ara HSBC, que ha presentat una caiguda del 14% en els seus guanys per al primer trimestre, citant les 'difícils condicions del mercat', encara que ha destacat el seu "creixement a Àsia".

contador