• Las bolsas asiáticas han cerrado con subidas impulsadas por la balanza comercial china
  • El petróleo se disparó este martes anticipando un acuerdo en Doha para congelar la producción
Inversores_Contentos

L'IBEX-35 inicia amb alces de més de l'1% una jornada amb moltes referències. Les primeres han estat la balança comercial de la Xina, que ha impulsat als índexs més importants de la regió, i l'IPC a Espanya. Després hi haurà protagonisme per als resultats de JP Morgan i, a la tarda, la Reserva Federal (Fed) publicarà el Llibre Beix.

Les borses podrien així viure un impuls que portaria l'IBEX-35 fins als 8.600 punts, que des del punt de vista tècnic és el primer nivell important per damunt en manera de resistència que té el selectiu de la Borsa de Madrid, explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.


La jornada d'aquest dimecres estarà marcada pel dades com el de l'IPC d'Espanya, que s'ha situat en -0,8% interanual al març i acumula tres mesos consecutius en negatiu. La variació mensual ha estat del 0,6%.


A mitja sessió, abans que obri Wall Street, coneixerem els resultats de JP Morgan als Estats Units i, també en aquest país, la publicació del Llibre Beix de la Fed ja amb el mercat europeu tancat i mancant dues hores perquè ho faci Wall Street.


"La principal cita del dia serà la publicació per part de JP Morgan dels seus resultats corresponents al primer trimestre de 2016. Hi ha cert temor entre analistes i inversors al fet que les xifres de les grans entitats bancàries nord-americanes defraudin i que els seus gestors no es mostrin optimistes sobre l'esdevenir dels seus negocis els propers trimestres", argumenten els analistes de Link Securities.


EMPRESES


ArcelorMittal, que es dispara un 66% des de febrer, continua amb el seu ral·li, i puja més d'un 5% aquest dimecres. També destaquen els avanços per sobre del 2% de Santander, OHL, Repsol, Mapfre i Popular.
Després de l'obertura, només Inditex es mou en terreny negatiu.


EL FMI REFREDA LES SEVES PREVISIONS


L'índex va pujar aquest dimarts un 0,57% fins als 8.546 punts en una sessió marcada pel Fons Monetari Internacional (FMI), que ha retallat en una dècima la seva projecció de creixement econòmic per a Espanya el 2016, fins al 2,6%, mentre que espera que la taxa d'atur se situï en el 19,7%, enfront de la seva anterior previsió del 19,9%. Aquesta lleu correcció suposa la primera que fa l'organisme a la baixa de les seves estimacions per a l'economia espanyola des d'agost de 2013.


A més, el FMI ha revisat a la baixa els seus pronòstics de creixement mundial per aquest any i el següent, situant-los en el 3,2% i el 3,5%, respectivament, enfront del 3,4% el 2016 i del 3,6% el 2017 que augurava el passat mes de gener, advertint que "menys creixement suposa menys marge d'error".


LA XINA IMPULSA ELS ÍNDEXS ASIÀTICS

Les borses asiàtiques han viscut una jornada a l'alça, amb alces de més del 2% per al Nikkei japonès i el Xangai xinès, impulsades per les estadístiques de balança comercial de la Xina, que s'ha situat en 29.860 milions de dòlars al març, lleument per sota dels 30.850 milions previstos pels analistes.


No obstant això, les exportacions es van disparar un 11,5% anual, molt per sobre del 2,5% que esperava el consens d'experts, mentre que les importacions van caure un 7,6%, menys del desplom del 10,2% que anticipava el mercat.


Així i tot, "els dubtes sobre la solidesa a curt termini de l'economia xinesa ens poden acompanyar durant molts mesos", opina José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya, que recorda que les dades de la Xina reflecteixen el primer augment de les exportacions en nou mesos i el menor descens recent en les importacions.


ATENTS Al PETROLI

La CNBC va informar aquest dimarts que Rússia i l’Aràbia Saudita congelaran la seva producció encara que l’Iran no es comprometi a això. La informació ha estat publicada per l'agència Interfax. "La feblesa del dòlar és una raó important" per a les fortes pujades del petroli, ha explicat Eugen Weinberg, de Commerzbank. "A més, el fet que el preu hagi superat els 40 dòlars i estigui en màxims anuals també contribueix a les pujades i afegeix un component especulatiu", ha afegit Weinberg.


Aquesta notícia va impulsar un ral·li del cru fins a portar al Brent per sobre dels 44 dòlars, amb alces del 4%, i en màxims de desembre.


"La novetat d'aquest pacte entre dos dels majors productors de petroli del món és que l’Aràbia Saudita no hi supedita la congelació de la seva producció de cru a la participació de l'Iran en ell, país que ja ha confirmat que no reduirà la seva producció", assenyalen els analistes de Link Securities.


ANÀLISI TÈCNICA


"Dia d'anades i tornades al nostre selectiu que acaba amb un tancament en positiu de l'IBEX (+0,57%) aquest dimarts. L'índex segueix cobrint el buit a la baixa que es va deixar dimarts de la setmana passada.


"Això seria el senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins al nivell dels 9.000 punts. Per a les properes sessions seguirem pendents del seu comportament en els 8.256 punts. Només amb l'abandó d'aquest nivell de preus podríem veure una tornada als mínims anuals situats en els 7.746 punts".

contador