• Banca Monte dei Paschi di Siena necessita una recapitalización de 5.000 milions d'euros
  • Popular va rebre una millora de perspectiva per part de Moody's encara que manté la seva rating en "bo escombraries"
bolsa madrid ibex

Obertura plana en les borses europees, que es replantegen un nou panorama després del resultat del referèndum italià. En la borsa espanyola, l'Ibex avança un 0,3% per situar-se prop dels 8.700 punts, la part alta del rang en el qual porta oscil·lant les tres últimes setmanes.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 0,09€
  • 0,00%
  • 11.100,80
  • -0,48%

L'atenció segueixen centrant-la els bancs. El sector que més ha estat sofrint la incertesa europea va ser el que va reaccionar amb major robustesa a la dimissió del primer ministre italià, Matteo Renzi. Popular es va recuperar un 2,56%, encara que aquest dimarts perd un 0,5% i cotitza en 0,91 euros per acció. L'entitat immersa en una completa reestructuració de plantilla i sucursals va rebre una millora de perspectiva per part de Moody's encara que manté la seva rating en "bo escombraries".

Al mercat continu, la sorpresa segueix sent Codere, que va tornar a trencar els seus màxims anuals davant la perspectiva del nou macrocomplexe d'hotels i casinos que la promotora nord-americana Cordish pretén construir a Madrid. Les accions de l'empresa de joc i apostes es van alçar un altre 9,2% i aquest dimarts arrenquen amb una pujada del 4,21% fins als 0,99 euros.

A Itàlia, el primer ministre, Matteo Renzi, ha acordat retardar la seva dimissió fins que s'aprovin els pressupostos del país per 2017, relaxant l'ambient després del resultat del referèndum. No obstant això, els riscos sobre la banca continuen. Segons Financial Times, Banca Monte dei Paschi di Siena podria necessitar una recapitalització de 5.000 milions d'euros per ser viable.

Mentrestant, els ministres de finances europeus estan reunits a Brussel·les aquest dimarts i a Regne Unit, el govern segueix sense activar l'article 50 del Tractat de Lisboa per iniciar el seu procés de sortida de la Unió Europea.
Des del punt de vista macro, durant la matinada Austràlia va decidir mantenir els tipus d'interès en l'1,5%. A Europa,

Alemanya presenta les comandes de fàbrica corresponents a octubre, mentre que més tard es coneixerà la revisió del PIB del tercer trimestre de la zona euro. Als EUA, es publiquen dades sobre productivitat no agrícola, balança comercial i comandes de fàbrica..

contador