• El barril Brent cotitza a 54,2 dòlars tot i que l'OPEP i la IEA han mantingut les seves previsions de creixement de la demanda
  • Xina ha presentat un PIB anual per sobre de l'esperat
ep bolsa madrid ibex 35 parque

És el dia. Trump arriba a la Casa Blanca i s'inicia una nova etapa en la major potència mundial. L'Ibex es col·loca prop dels 9.400 punts sense massa moviment en els seus valors.

  • 10.729,50
  • -0,33%

Sembla que les borses europees s'estan guardant els moviments per al primer discurs de Trump, i és que els principals índexs s'han passat la setmana oscil·lant en un estret rang. Ni les declaracions de Theresa May sobre el Brexit, ni el discurs de Mario Draghi després de la decisió de tipus del Banc Central Europeu (BCE) han estat capaços de despertar als mercats.

Europa manté els tipus d'interès en el 0%, i a més per "un llarg temps", així ho va dir Draghi. Per si això fos poca cosa, se segueixen mantenint les compres de deute al mercat. Cap canvi en el seu plantejament malgrat que al desembre la inflació va repuntar ja en l'Eurozona fins a l'1,1%, la major des del 2013, encara que a Alemanya va arribar fins i tot a l'1,7%. "No discutim gens sobre la retirada dels estímuls ('tapering')", va afegir el president del BCE per afermar la seva posició.

A la borsa espanyola, Grifols es va erigir com el gran guanyador de l'última sessió després de pujar un 3,83%, encara que aquest divendres perd un 1%. Dels grans valors, Telefónica, Repsol, BBVA i Santander són els únics que pugen, encara que de manera molt discreta.

Al mercat del petroli, el barril Brent cotitza a 54,2 dòlars a pesar que l'OPEP i l'IEA han mantingut les seves previsions de creixement de la demanda de cru per 2017.

A l'apartat macro Xina ha presentat un PIB anual per sobre de l'esperat, i tanca 2016 amb un creixement del 6,8%. De tornada a Europa, Alemanya ha publicat un índex de preus de producció en línia amb l'esperat i Regne Unit ha presentat les dades sobre vendes detallistes, que s'han quedat molt per sota de l'esperat. Als EUA, l'atenció la centrarà la presa de possessió de Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador