• Per contra, Bankia cau un 1% després de fer públiques les seves xifres
  • Iberdrola i Abertis pugen menys de l'1% després de presentar els seus números
  • En els propers dies, presentaran els seus comptes la resta de bancs de l'Ibex
ibex_bolsa_madrid

Pèrdues de l'1% en les borses europees després de les caigudes en Wall Street i Àsia. L'Ibex cotitza pla, sostingut pels guanys de Banc Santander després de publicar els seus resultats. Altres valors que han presentat les seves xifres i registren un bon comportament són Abertis, Red Eléctrica i Iberdrola. En canvi, Aena i Acerinox lideren les vendes en l'índex després de publicar els seus resultats i Bankia també cau més de l'1%.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 11,61€
  • 1,31%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Banc Santander, que ha publicat un benefici net atribuït al grup en els nou primers mesos de l'any un 22,5% menor que en 2015, fins a quedar-se en la xifra de 4.606 milions d'euros. No obstant això, els seus nombres han superat previsions i les seves accions lideren les pujades en l'Ibex, amb guanys de l'1%.

Bankia ha aconseguit un benefici net pels nou primers mesos de l'any de 731 milions d'euros, la qual cosa suposa un 14,5% menys que en el mateix període del 2015. Els resultats de l'entitat s'han vist afectats per la caiguda en els tipus d'interès, la depreciació dels bons de la Sareb, l'eliminació de les clàusules sòl i també per la desconsolidació del City National Bank de Florida, venut a l'octubre del 2015. Les seves accions cauen més de l'1%.

En el sector energètic, Iberdrola ha obtingut uns guanys nets de 2.041,7 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa significa un augment d'un 6,4% pel que fa als 1.920 milions que va sumar en el mateix període del 2015 i per sobre de les previsions que situaven l'expansió dels beneficis de l'elèctrica en el 5%. Els seus títols pugen prop de l'1%.

Abertis puja lleugerament en l'Ibex, després de presentar un benefici net de 718 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any. La xifra és un 66% menor al benefici del mateix període del 2015, però aquesta caiguda es deu als ingressos extraordinaris aconseguits l'any passat per la sortida a borsa de Cellnex. Sense explicar aquest efecte extraordinari, el benefici puja un 10%.

Red Eléctrica cotitza plana a l'Ibex, després d'obtenir un benefici net de 471,3 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 5% més en comparació del mateix període de l'any precedent, en línia amb l'objectiu de creixement marcat en el Pla Estratègic 2014-2019.

Acerinox ha guanyat 45 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 20% inferior al benefici del mateix període de l'any anterior. Les seves accions cauen un 3% en l'Ibex.

Un altre valor a la baixa de l'Ibex després de publicar els seus resultats és Aena, malgrat guanyar 944,4 milions d'euros de gener a setembre i registrar un augment del 47,8% enfront de l'any anterior. No obstant això, el benefici inclou 153,7 milions extraordinaris nets per efecte de la reversió de les provisions per a expropiacions.

FCC cau prop de l'1% al Mercat Continu després de registrar unes pèrdues netes de 179,4 milions entre gener i setembre, a conseqüència de l'ajust de valor realitzat en la filial Cementos Portland.

En el pla macroeconòmic, aquest dimecres hi ha poques dades d'interès a Europa. Alemanya ha publicat l'índex Gfk de clima de consum per a novembre mentre que Regne Unit presenta el nombre d'hipoteques aprovades segons BBA. D'altra banda, als EUA hi haurà balança comercial, PMI de serveis, venda d'habitatges nous i inventaris de cru de la AIE.

contador