wallstreet

Pèrdues superiors a l'1% per a l'IBEX i caigudes més moderades a Wall Street en l'última sessió d'una setmana positiva per a la renda variable, però que està anant de més a menys per al selectiu espanyol.

L'IBEX ha arribat a marcar un mínim intradia de 8.117 punts i ara continua cotitzant per sota de 8.200 punts. Seria interessant, per anàlisi tècnica, que tanqués per sobre de la resistència de 8.250 punts per confirmar la superació d'aquest nivell de preus en tancament setmanal.

Per la seva banda, l'S&P 500 no es va poder acostar ahir dijous a la resistència de 1.947 punts, i finalment va acabar la sessió amb una cotització de 1.917 punts. Al mercat del petroli, nova jornada de pèrdues després del fort rebot de les últimes sessions. El barril de Brent no ha pogut superar la resistència de 36 dòlars i s'ha girat a la baixa.

ECONOMIA: IPC DELS ESTATS UNITS

L'IPC subjacent del mes de gener als Estats Units, que exclou els aliments i l'energia, va experimentar la seva pujada més important dels últims quatre anys en augmentar un 0,3%, per sobre del 0,2% esperat. La inflació subjacent se situa en el 2,2% en taxa interanual, mentre que la taxa d'inflació general puja fins a l’1,4% en taxa interanual, per sobre de l’1,3% esperat.

«Moltes vegades he pensat què podria passar si finalment els bancs centrals tinguessin èxit, no tant per portar a un creixement sostingut de l'economia (els EUA, en teoria, es troben a prop de la plena ocupació), sinó per portar la inflació als nivells objectiu del 2,0%», explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi.

«Al final, seria el moment perfecte per normalitzar les condicions financeres davant un escenari de liquiditat i crèdit massa lax. I això mateix és el que pensava la Fed, si no fos pel context econòmic internacional i la difícil situació dels mercats financers» , afegeix aquest expert.

Per la seva banda, a Capital Economics han comentat que les dades d'inflació «suposen una pressió per a la Fed, que no podrà mantenir els tipus d'interès propers a 0 gaire temps». En la seva opinió, «una pujada de tipus al març és poc probable, però encara pensem que la Fed apujarà els tipus al juny, ja que les pors d’una recessió als Estats Units i la Xina desapareixeran».

EMPRESES

Yahoo ha creat un comitè per escindir la joia de la seva corona: la participació d’Alibaba.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent cauen un 2,2%, fins a 33,51 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 11/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l’1,780%.

L'euro cau un 0,3%, fins a 1,1070 dòlars.

contador