• El president del BCE intentarà definir el rumb del banc central sense tensar els mercats
  • Santander puja, aquest dijous acaba l'ampliació de capital de l'entitat
ana botin compra popular

L'IBEX 35 ha tancat amb caigudes del 0,22% als 10.564 punts, tot i la pujada que s'ha produït després de les declaracions del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, que han animat el selectiu espanyol.

  • 11.036,80
  • 0,08%

Després de mantenir els tipus oficials al 0%, els de dipòsit al -0,40% i les compres de deute als 60.000 milions mensuals, el president del BCE ha insistit que aquests estímuls "encara són necessaris" per ressuscitar la inflació. L'euro, però, ignora el to més tou de Draghi i puja un 1% fins als 1,1630 dòlars, màxims des d'agost de 2015.

Entre els valors més destacats de la sessió es troba CaixaBank (+1,21%), Banc Santander (+1,15%), que acaba aquest dijous la seva ampliació de capital i DIA (+1,14%), després que Macquaire estimi un potencial alcista a 12 mesos, el 34% sobre el preu de mercat.

Pel que fa a les caigudes, destaca IAG que s'ha deixat un 5,20% després de les pujades del petroli i els bons resultats d’EasyJet. Acompanya l'aerolínia hispanobritánica Aena (-2,50%) després que aquest dijous s'hagi conegut que el fons britànic TCI era partidari d'intentar una OPA sobre Abertis, mentre que el Govern que controla el 51% del gestor aeroportuari a través d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria ha descartat aquest intent de compra, segons informa Expansión. Arcelor Mittal (-2,17%) ha completat el podi de les caigudes.

Tot això ve 'amanit' amb el bon comportament per Dow Jones, l'S&P i el Nasdaq. Durant aquesta sessió comença, a l'altra banda de l'Atlàntic, la desfilada de resultats de les companyies tecnològiques. La primera en serà Microsoft, aquest mateix dijous i la resta seguiran publicant xifres fins al proper 1 d'agost (Apple).

A Espanya, Iberdrola ha publicat els seus comptes aquest dijous. L'elèctrica ha guanyat un 4,2% més durant el primer semestre de l'any, fins als 1.518,4 milions. La companyia ha dit que els menors resultats operatius es compensen amb el resultat extraordinari de Gamesa aconseguit gràcies a l'operació de fusió de Gamesa amb Siemens Wind, que li ha aportat 255 milions d'euros.

Per la resta, fora de l'àmbit purament econòmic, és notícia que el senador republicà John McCain ha estat diagnosticat d'un càncer al cervell. Els metges van trobar el tumor la setmana passada quan McCain va passar pel quiròfan per ser intervingut d'un coàgul sobre l'ull esquerre. A més, també es parla de Polònia, després que la Unió Europeu (UE) hagi advertit ae país per la seva clara deriva autoritària. L'Executiu comunitari ha alertat que està "cada vegada més a prop" d'activar el procés que pot acabar suspenent els drets de vot de Polònia dins el si comunitari.

Quant a l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de Bolsamanía comenta que "la sessió s'ha mogut dins d'un rang de preus bastant estret tot i que aquest acostuma a pujar o baixar amb força cada vegada que parla Mario Draghi. Avui hauria estat l'excepció al qual solem estar acostumats. Tècnicament parlant tenim l’IBEX 35 en zona de ningú, lluny de l'important suport dels 10.380 punts i de la resistència més immediata, la tenim en els màxims de la setmana passada (10.704)".

"De la sessió d'aquest dijous em quedo amb la reacció alcista del 'vaixell insígnia' del selectiu: Banc Santander que ha aconseguit rebotar aquest dimecres des de la important zona de suport dels 5,50-5,52 euros i ens dibuixava un petit 'martell'. De fet i un cop finalitzada l'ampliació de capital, aquest dijous (demà ja no cotitzaran els drets) es pot dir que els títols de l'entitat càntabra es treuen un pes de sobre. Mentre que no es perfori, en tancaments, els 5,50 euros entenem que hi ha la possibilitat que des d'aquí, a poc a poc, intenti reestructurar-se l'alça a la recerca dels màxims anuals (6,25)", assenyala Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador