• Aquest dimarts parlaran altres tres membres de la Reserva Federal
  • Wall Street va finalitzar aquest dilluns pla malgrat confirmar-se que el president d'Estats Units està sent investigat pel FBI
brokershockpeque

L'Ibex ha començat la jornada d'aquest dimarts amb força. Puja ja un 0,8%, fins als 10.300 punts, i avança en la seva carrera cap als 10.500 punts (primera resistència) de la mà dels bancs. Les entitats financeres sumen posicions després que la Reserva Federal (Fed) hagi 'amenaçat' de pujar els tipus quatre vegades aquest any (en lloc de les tres vegades previstes). El president de la Fed de Chicago, Charles Evans, va fer unes declaracions ahir en aquest sentit. Un enduriment de la política monetària no és una bona notícia per al mercat però sí per a uns bancs àvids de pujades de tipus... com més millor.

  • 11.027,80
  • -0,43%
Evans va dir aquest dilluns que la Fed podria pujar els tipus quatre vegades aquest any. Avui parlen altres tres membres de la Fed i el dijous tornarà a fer-ho
Yellen

"Podrien ser tres, dos, o fins i tot quatre si les coses realment repunten", va dir aquest dilluns Evans. Aquest dimarts parlaran altres tres membres de la Fed i el dijous tornarà a fer-ho Janet Yellen després de la compareixença de la setmana passada en el marc de la primera pujada de tipus del 2017.
"Seguim en aquesta lateralitat dels mercats borsaris dins del recent impuls alcista, esperant dades o notícies que marquin el rumb. Avui parlaran Dudley i George, de la Fed, i en el Regne Unit ho farà Carney, el governador canadenc del Banc d'Anglaterra. Ja fora d'hores, tindrem declaracions de Mester, membre del Comitè del Mercat Obert de la Fed", destaca Ramón Morell, expert de ETX Capital, en el seu comentari de mercats diari.

I, mentrestant, Estats Units segueix sense voler caure a pesar que al seu president se li multipliquen els problemes. L'FBI va confirmar ahir que li està investigant pels seus possibles contactes amb Rússia i l'ajuda que podria haver rebut per part d'aquest país per guanyar les eleccions. En un dia en el qual James Comey, director general de l'FBI, va comparèixer per confirmar que estaven investigant els vincles Trump-Rússia, les borses van decidir no donar-se per assabentades i van tancar pràcticament planes (Dow Jones: -0,04%; S&P: -0,20%; Nasdaq: +0,01%). És cert que, de moment, sembla que el ral·li als mercats americans s'ha frenat (la passada setmana van tancar plànols després de la pujada de tipus de la Reserva Federal), però també ho és que les borses no volen caure i opten per seguir 'donant suport' a un Trump a qui cada vegada se li obren més fronts... i el més curiós és que alguns d'ells sorgeixen al seu propi país.

Tornant a Europa, el Brexit i Theresa May ocupen aquest dimarts totes les portades després que ahir es confirmés que la sortida de Regne Unit de la Unió Europea (UE) s'activarà el pròxim 29 de març, és a dir, el dimecres de la setmana que ve. May enviarà aquest dia una carta al president del Consell Europeu, Donald Tusk, en la qual li comunicarà la seva decisió d'activar l'article 50 del Tractat de Lisboa.

A més de les compareixences de més membres de la Fed, avui hi ha reunió de ministres de Finances de la Unió Europea (Ecofin), en la qual se seguirà debatent sobre Grècia en el marc de la segona revisió del tercer rescat. Els ministres d'Economia i Finances de la Zona Euro, l'Eurogrup, van acordar ahir "intensificar" les negociacions entre Grècia i els seus creditors en els dies vinents des de Brussel·les per tancar els assumptes pendents que impedeixen concloure la segona revisió del tercer rescat hel·lè.

"Hem acordat que les discussions continuaran intensificades en els dies que vénen aquí a Brussel·les, centrades en els assumptes clau que queden pendents i que, espero, siguin limitats", va dir el president del Eurogrupo, Jeroen Dijsselbloem, en una roda de premsa al final de la reunió.

Finalment assenyalar que, al primer debat presidencial francès, totes les cròniques apunten al candidat de centre-esquerra, Macron, com a virtual guanyador. "Entenem que aquest resultat haurà de ser ben acollit pels inversors, ja que allunya encara més la possibilitat que Le Pen abast la presidència francesa", assenyalen els analistes de Link Securities en el seu informe d'aquest dimarts.

Noticias relacionadas

contador