• Les paraules de Yellen se seguiran amb atenció després que altres membres de la Fed hagin plantejat, aquesta setmana, quatre pujades de tipus en 2017
  • L'Ibex va aconseguir tancar aquest dimecres en positiu després d'haver arribat a caure més d'un 1% en intradía
cbyellen112

L'Ibex augmenta els seus guanys a mitja sessió i cotitza més prop dels 10.300 punts (+0,54%. 10.284 punts) de la mà de bancs i constructores. Per contra, Telefónica és un dels tres únics valors de l'índex espanyol que cau (-0,19%) i fa de contrapès, en una jornada en la qual la resta de borses europees també està en verd (+0,4% de mitjana). Tot això en un dia en el qual el terrorisme torna al primer pla de l'actualitat després de l'atemptat de Londres que ha causat cinc morts (entre ells el mateix assassí) i 40 ferits, molts d'ells "molt greus".

  • 11.154,60
  • 1,56%

En l'àmbit macro, el més destacat de l'agenda d'aquest dijous passa per la compareixença de Janet Yellen, qui pronunciarà el discurs d'obertura en la Conferència de Recerca de Desenvolupament Comunitari de la Reserva Federal, al voltant de les 13:45 hora espanyola. Les paraules de Yellen se seguiran amb atenció per tractar de comprovar si la màxima representant de la Reserva Federal (Fed) confirma el que s'ha dit la setmana passada, és a dir, que hi haurà tres pujades de tipus aquest any. Això, després que aquesta setmana, el president de la Fed de Filadèlfia, Charles Evans, deixés oberta la possibilitat de quatre pujades de tipus en 2017.

La compareixença de Yellen i la votació per derogar el 'Obamacare' són les cites més importants d'aquest dijous

"Els mercats segueixen mirant cap a una lleugera correcció o presa de beneficis a l'espera de qualsevol novetat per part de Trump, la Fed o el BCE", assenyalen els experts de Carax-AlphaValue en el seu informe diari.
Tornant a l'Ibex, després del tancament finalment en positiu d'aquest dimecres, els experts de Bolsamanía recalquen que està "molt fort". "Ahir ens va deixar molt clar (l'Ibex) que no està per la labor de corregir amb força", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Afegeix aquest expert que sembla difícil que caiguem si tenim en compte la fortalesa dels bancs (especialment de BBVA) i de Telefónica. "El sector financer segueix fort, especialment al nostre país", recalca l'expert.

El petroli centra també l'atenció dels inversors avui. La dada d'inventaris de cru que es va publicar als Estats Units ahir va ser pitjor del previst. Els inventaris van pujar més de l'esperat (en 5 milions de barrils enfront dels 2,1-2,8 milions esperats). A aquestes hores el petroli rebota després de les retallades de la passada jornada. El barril Brent se situa en 50,94 dòlars (+0,59%) i el West Texas suma un 0,67% a dalt (48,36 dòlars).

"La reacció inicial del preu del cru a aquestes dades (d'inventaris) va ser negativa encara que, posteriorment, els inversors van optar per veure el 'got mig ple', animats pel descens dels inventaris dels productes derivats del petroli, la qual cosa va fer que les caigudes del preu del cru es moderessin", apunten els analistes de Link Securities en el seu informe diari d'aquest dijous.

IMPORTANT VOTACIÓ A WASHINGTON

Tres desenes de representants de l'ala conservadora del partit Republicà han amenaçat de votar en
contra

Aquesta nit està previst que es voti a la Casa de Representants (cambra baixa del Congrés) la llei per revocar la gran part de la reforma sanitària de ex president Barack Obama, el denominat 'Obamacare'. Ara com ara, els republicans, malgrat tenir majoria en la càmera, no tenen assegurada la seva aprovació, ja que unes tres desenes de representants de l'ala conservadora del partit han amenaçat de votar en contra en considerar que els canvis a l'esmentada llei no van suficientment lluny. El partit Republicà només pot perdre 21 vots, ja que s'espera que tots els Demòcrates votin en bloc en contra de la nova llei.

"La importància que passada o no passi aquesta llei aquesta tarda en la Cambra de Representants és molt rellevant, sobretot perquè, en cas de no fer-ho, posaria en dubte la capacitat del Govern Trump de tirar endavant la resta del seu programa, especialment la part que fa referència a la reforma impositiva, la desregulació i el pla d'infraestructures", expliquen els experts de Link Securities.

Afegeixen des de Link que una derrota en la votació serà "molt mal acollida pels mercats financers, provocant caigudes en les borses i la fugida dels inversors cap a actius considerats refugi, com l'or o els bons del Tesoro".

contador