• Els grans valors com Santander i Repsol també han pujat amb força
  • OHL ha pujat un 4% i Nicolás Correa ha estat el valor més alcista (+16%)
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

Donald Trump torna a omplir portades aquest dimarts després d'anunciar un increment en la despesa en Defensa de 54.000 milions de dòlars. Actualment, la despesa militar dels Estats Units se situa en, aproximadament, 600.000 milions de dòlars anuals, és a dir que aquest augment suposa una pujada del 9%, i es destinarà a la construcció de vaixells, avions i a despeses pel Pentàgon.

  • 10.983,70
  • -0,40%

El president dels Estats Units ha tornat a generar polèmica en expressar, de forma clara i precisa, que vol que els Estats Units tornin a guanyar guerres com quan ell era jove. "Nosaltres ja no guanyem mai i, a més a més, tampoc lluitem per guanyar. Anem a començar a guanyar guerres una altra vegada", va dir Trump.

El president dels Estats Units compareixerà avui en el seu primer discurs davant d'una sessió conjunta del Congrés (serà a les tres de la matinada, hora espanyola) per defensar aquestes i altres polítiques. Els líders demòcrates han convidat refugiats i altres immigrants com a recordatori de les contribucions d'aquests al país.

I mentre Trump segueix buscant polèmica, Wall Street sembla impassible i continua aconseguint màxims dia rere dia

I mentre Trump segueix buscant polèmica, Wall Street sembla impassible i continua aconseguint màxims dia rere dia. Aquest dilluns va tancar amb pujades moderades, però així i tot en verd. El famós inversor, Marc Faber, ha augmentat el seu mític pessimisme i adverteix que les vendes arribaran de forma imminent, per sorpresa i sense cap catalitzador que les generi. Seran com una allau, ha advertit, i ha tornat a recomanar infraponderar les accions nord-americanes.

A Europa, després del tancament positiu de Wall Street i una primera jornada de la setmana molt tranquil·la i amb poc moviment en els índexs, les borses obren a l'alça. En el cas concret de la borsa espanyola (Ibex: +0,40%. 9.501 punts), multitud de companyies han presentat resultados aquest últim dia de mes. Destaquen les xifres de BME, que cau lleugerament, o les d'OHL, que es deixa més d'un 2% després de comunicar pèrdues superiors als 400 milions el 2016. Grifols, per la seva part, cau moderadament. A més, Ferrovial i Meliá Hotels són els millors valores de l'Ibex després que publiquessin els seus comptes ahir dilluns, després del tancament de mercat.

En el plànol macro, el PIB de França del primer trimestre va augmentar un 1,2% enfront de l'1,1% anterior. A més, els Estats Units publica aquest dimarts el PIB del quart trimestre. Així mateix, parlaran diversos membres de la Reserva Federal (Fed), com John Williams i James Bullard. A Espanya, es publicarà el dèficit per compte corrent de desembre.

Noticias relacionadas

contador