• Los inversores también mantienen un ojo en los precios del petróleo, que alcanzaba el jueves los 50 dólares por barril
  • Los líderes de las mayores economías mundiales expresaron su preocupación sobre los riesgos para la economía mundial
Ibex 35_630px

Obertura en negatiu per a l'IBEX després d'una sessió en la qual va retrocedir un 0,5% llastrat per la banca i ,en particular, per Banco Popular que va caure un 26,49% després d'aprovar una ampliació de capital d'uns 2.500 milions d'euros. A Europa, els principals índexs cotitzen pràcticament plans a l'espera de les declaracions de la Presidenta de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, que compareixerà aquesta tarda.

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Els mercats d'Àsia tanquen en positiu aquesta última sessió de la setmana, a l'espera de noves notícies per part de la Fed. S'espera que Yellen respongui a les preguntes aquest divendres a la tarda, quan rebrà un premi a la Universitat de Harvard.


Els inversors també mantenen un ull posat en els preus del petroli, que aconseguia ahir dijous els 50 dòlars per barril, el seu nivell més alt des de principis d'octubre. Aquest divendres, no obstant això, els futurs del petroli cauen durant la sessió asiàtica davant la possibilitat que uns preus més alts tornin a reactivar la producció de cru, tornant a produir-se així un excés d'oferta mundial.


D'altra banda, en la reunió del G-7 al Japó, els líders de les majors economies mundials van expressar la seva preocupació sobre els riscos per a l'economia mundial, incloent el feble creixement , i es van comprometre a fer front als reptes econòmics, geopolítics i humanitaris. A més també van assegurar en un comunicat que tractaran d'evitar la "devaluació competitiva" de les seves monedes. La mesura representa un compromís entre el Japó, que ha amenaçat amb intervenir per bloquejar les fortes pujades del ien, i els EUA, que en general s'oposa a la intervenció del mercat, assenyala Reuters.


En l’àmbit macroeconòmic, les principals dades del dia són: el PIB trimestral dels EUA, que s'espera que creixi un 0,9%, confiança del consumidor de la Univ. De Michigan als EUA. Per la seva banda, a Espanya, caldrà tenir en compte les vendes detallistes. A l'apartat empresarial, Caixabank reparteix dividends.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, haurem d'estar atents si l'IBEX aconsegueix "superar la mitjana de 200 sessions" i assenyala que "malgrat tot l'aspecte tècnic del nostre selectiu és bo i creiem que podríem veure un atac a la resistència dels 9.360 punts".

contador