Yellen-mercados2

Les paraules pronunciades aquest dimarts per Janet Yellen semblen haver estat acollides amb optimisme al món inversor. La moderació que s'extreu del discurs de la presidenta de la Reserva Federal (Fed) han sentat bé a Wall Street i a les borses europees, que aquest dimecres obren en positiu.

L'IBEX-35, per la seva banda, recupera part del terreny perdut durant la Setmana Santa i ataca en els 8.900 punts.

Els mercats europeus seguiran el deixant positiu d'Àsia durant la nit després que les declaracions de la presidenta de la Fed, Janet Yellen, hagin alleujat les recents preocupacions sobre un alça dels tipus d'interès a curt termini.

Durant el seu discurs al Club Econòmic de Nova York dimarts, Yellen va assenyalar que cal que les autoritats procedeixin "amb cautela".


La màxima dirigent de l'autoritat monetària ha reiterat, dues setmanes després, la seva petició de paciència als membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès), format per la pròpia Yellen i per nou alts funcionaris més amb dret a vot. Així, assegura que "és convenient que el Comitè tingui cautela a l'hora de procedir a normalitzar la política", és a dir, a pujar una altra vegada la taxa federal de fons (tipus de referència). Tot i així, la Fed pot canviar la seva política si l'economia creix més ràpidament, ha assegurat.


Si mirem al continent asiàtic, la borsa japonesa ha cotitzat amb pèrdues després de la publicació d'unes dades de producció industrial febles, que van mostrar que l'activitat fabril és fràgil a causa de la feblesa de la demanda, tant nacional com internacional.


QUINES SÓN LES REFERÈNCIES MACROECONÒMIQUES DE LA JORNADA?


Japó: producció industrial de febrer m/m: -6,2%. Prev.: -6,0%. Ant.: 3,7%.

Producció industrial de febrer a/a: -1,5%. Ant.: -3,8%. Producció vehicles de febrer a/a: -6,9%. Ant.: -5,8%.


Espanya: aprovació d'hipoteques del mes de gener (9.00 h); total de préstecs hipotecaris del mes de gener (9.00 h).


Europa: clima empresarial del mes de març (11.00 h); confiança del consumidor, empresarial, serveis i industrial del mes de març (11.00 h).


Alemanya: IPC del mes de març preliminar (14.00 h).


Estats Units: sol·licituds setmanals d'hipoteques (13.00 h); informe ADP d'ocupació del mes de març (14.15 h); inventaris setmanals de cru, gasolina i destil·lats (16.30 h).


QUÈ ENS DIU L'ASPECTE TÈCNIC DE L'IBEX-35?


Pujades del 0,21% a l'IBEX-35 en la primera sessió després de la tornada de la Setmana Santa. El volum va seguir de vacances, ja que hem vist una negociació poc major a la de les últimes quatre sessions. El selectiu segueix consolidant nivells en el que sembla només un alt en el camí. Segons César Nuez, analista tècnic de Trader Watch, "vam seguir pensant en una continuació de les pujades fins al nivell dels 9.500 punts per la qual cosa creiem que en qualsevol moment podríem veure un senyal de fortalesa que ens convidi a pensar en la continuació de les pujades".


A més, diu, cal tenir molt present que valors importants com ara Telefónica, Banco Santander, BBVA o Repsol es troben cotitzant en nivells de suport, per la qual cosa l'aparició d'un senyal de fortalesa en qualsevol d'ells animaria el nostre selectiu les properes jornades.

contador