• Los bancos han sido los principales impulsores del rebote
  • Santander se ha disparado un 13% en cuatro sesiones
Inversores_Contentos

Els futurs cotitzen amb pujades del 0,5% abans de l'obertura de la jornada a Europa, que comptarà amb referències importants com l'IPC de la zona euro i dels Estats Units o la decisió de tipus del Banc d'Anglaterra. A Espanya, l'IBEX-35 busca sumar la seva cinquena sessió consecutiva a l'alça, cosa que no es veu des de principis de març.

El selectiu de la Borsa de Madrid va acabar aquest dimecres amb alces del 3,21% fins als 8.820,7 punts, i rebota un 6,4% des del dijous. Aquest tancament ha estat important des del punt de vista tècnic, “en superar la resistència dels 8.712 punts”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamania, que afegeix que l'índex ha mostrat “la fortalesa actual de les compres i ens fa pensar en un proper atac als màxims del passat mes de març que presenta en els 9.217 punts”.


Així, “les perspectives tècniques per a les properes sessions són molt bones”, i podem pensar també en “la resistència dels 9.500 punts, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions".


COM VÉNEN ELS MERCATS?


Les principals borses asiàtiques han viscut una jornada amb signe mixt, amb alces properes al 3% pel Nikkei japonès i lleus retrocesos pel Xangai Composite de la Xina.


Al mercat de matèries primeres, el petroli es deixa més de l’1% mancant tres dies per a la reunió de productors a Doha, en la qual es discutirà una congelació de la producció. Per la seva banda, l'euro/dòlar es mou amb lleus caigudes fins a l'encreuament en 1,1264 dòlars.


ECONOMIA


Els inversors hauran d'analitzar aquest dijous les dades d'IPC de la zona euro (11.00 hores) i dels Estats Units (14.30 hores), moment en el qual també es publicarà l'estadística de peticions inicials de subsidi de desocupació. Entre mitjanes, el Banc d'Anglaterra dóna a conèixer la seva decisió de tipus.


Aquest dimecres, la Reserva Federal (Fed) va marcar l'agenda a Wall Street en presentar el Llibre Beix, format per la visió de cada banc de districte sobre la salut de l'economia en el seu entorn. La majoria va informar un creixement moderat i pressió salarial a l'alça.

contador