• José María Rodríguez, de Bolsamanía: 'Ahora sólo hay ojos para el petróleo'
  • Iberdrola gana 2.421,6 millones en 2015, un 4,1% más, y eleva el dividendo un 4%
  • Ibex 35: Para ver una recuperación más sólida debe darse un cierre por encima de los 8.896 puntos
Pronósticos-bolsa-para-el-2016-300x147

Els inversors han perdut part de la confiança guanyada i les borses europees obren lleugerament a la baixa en un jornada marcada per una combinació dels baixos preus del petroli, les preocupacions sobre la Xina i la feblesa de les dades publicades durant la nit, factors que pesen sobre el sentiment del mercat. L'IBEX-35, per la seva banda, s'allunya dels 8.300 punts i cotitza amb lleus descensos.

Els analistes apunten a una combinació de factors que fa posar nerviosos els inversors, incloent els baixos preus del petroli, els moviments dels bancs centrals, una macro feble i renovades preocupacions sobre el creixement de la Xina.


Quant a l’"or negre", els comentaris del ministre de Petroli d'Aràbia Saudita, Ali bin Ibrahim Al-Naimi, durant la nit han esvaït les esperances d'una possible retallada de la producció per fer front a una sobrecàrrega d'oferta mundial. Unes declaracions aquestes que han aprofundit les caigudes en uns preus del petroli ja baixos.


"El petroli és òbviament un dels grans factors que estan provocant les caigudes", ha assenyalat Andrew Sullivan, director del mes de general per al comerç de vendes de Haitong Internaitonal Valors. No obstant això, Sullivan va confessar al programa "Squawk Box" de la CNBC, que: "L'altra cosa important és que la gent està veient els resultats de les accions dels bancs centrals i ràpidament arribaran a la conclusió que no hi ha gaire cosa a fer". A més, "Aquest moviment cap als tipus d'interès negatius és en realitat una mala idea per a molta gent", va subratllar aquest expert.


D'altra banda, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, opina que la renda variable només té "ulls" per al petroli. Aquest expert considera que l'obsessió que sembla tenir la renda variable del Vell Continent dels moviments del petroli fa el fet d’atendre a resultats empresarials, dades macro i altres esdeveniments (com per exemple el Brexit), que en condicions normals podrien tenir més impacte sobre els preus, no té gaire sentit.

Rodríguez apunta: "Ara només hi ha ulls per al petroli i si veiem que Europa es llança a superar resistències és perquè el petroli ho ha fet abans".


Durant la sessió asiàtica, al Japó el Nikkei 225 ha finalitzat la jornada amb un descens del 0,85%, en els 15.915 enters, malgrat que en els primers compassos de la sessió ha arribat a perdre un 1,7%. Mentre, el Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 1,72% i el Xangai Composite s'ha deixat un 1,28%.


QUÈ MOURÀ Al MERCAT AQUEST DIMECRES?


Japó: preu de serveis corporatius de desembre: 0,2%. Ant.: 0,4%. Indicadors capdavanters de desembre: 102,1. Ant.: 103,2. Índex coincident de desembre: 110,9. Ant.: 111,9.


França: confiança del consumidor febrer (8.45 h).


Estats Units: sol·licituds setmanals d'hipoteca (13.00 h); PMI Markit compost i serveis febrer preliminar (15.45 h); vendes d'habitatges nous del mes de gener (16.00 h); inventaris setmanals de cru, destil·lats i gasolina (16:30 h); emissió de notes del Tresor a 5 anys (19.00 h).


ACTUALITAT EMPRESARIAL


Iberdrola guanya 2.421,6 milions el 2015, un 4,1% més, i eleva el dividend un 4%. Mentre, Dia va guanyar un 8% menys el 2015, fins als 299 milions per absència d'extraordinaris i el benefici de Liberbank augmenta un 9,9% el 2015, fins als 129 milions d'euros.
Per la seva banda, Airbus Group incrementa un 15,07% el seu benefici el 2015, fins als 2.696 milions.


QUÈ DIU L'ASPECTE TÈCNIC DE L'IBEX-35?


Per confirmar el final del rebot a l'IBEX-35, suggereix César Nuez, "hauríem d'esperar un tancament per sota dels mínims del passat divendres, que va dibuixar en els 8.105 punts".

Això ens faria pensar en un descens pràcticament segur als mínims aquest any en els 7.746 punts. "Per veure una recuperació més sòlida de la seva sèrie de preus hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 8.896 punts", sosté aquest expert.

contador