Ibex 35 bolsa

L'IBEX-35 cotitza amb una lleugera caiguda a mitja sessió i supera els 8.700 punts, amb Indra al capdavant amb una pujada d’al voltant de l'1%. L'empresa de consultoria i tecnologia comença la setmana pujant, després que la passada es mostrés volàtil. El dimarts 9 es va produir la major pujada des de començaments de mes, fins a un 2,33%, mentre que dimecres va tancar la jornada amb una caiguda del 0,69%.

  • 11.246,00
  • -0,58%

En la mateixa línia se situen Amadeus i Inditex, els títols cotitzen per sobre del 0,5%. Per contra, ArcelorMittal cau més d'un 1,5%, i per darrere es posicionen Bankia, IAG, Banc Sabadell i ACS, amb caigudes per sobre del 0,5%.

ÍNDEXS EUROPEUS

Les borses europees cotitzen a aquesta hora planes, amb signe mixt, en línea amb l’IBEX


Les borses europees cotitzen a aquesta hora planes, amb signe mixt, en línia amb l'IBEX. En concret, els índexs de París, Berlín i Londres experimenten lleugeres caigudes, per sota del 0,5%, mentre que la de Lisboa pateix una lleugera caiguda per sota de l'0,2%.

En el pla macroeconòmic només destaca l'índex de preus de l'habitatge Rightmove d'agost que es publica al Regne Unit. A més, a Itàlia el mercat roman tancat per festiu.

ALTRES MERCATS

La majoria dels mercats asiàtics han tancat la jornada d’avui dilluns en positiu, excepte el Nikkei que ha caigut un 0,26%, després de saber-se que la tercera economia més gran del món no ha crescut entre abril i juny, tot i que sobre una base anualitzada ho ha fet un 0,2%. Aquest dilluns s'ha publicat la dada de creixement del país corresponent al segon trimestre i de producció industrial de juny.

A l'altra banda de l'Atlàntic, als EUA es publica l'enquesta manufacturera de Nova York d'agost, l'índex NAHB del mercat d'habitatge del mateix mes, i a més el Tresor emet bons a 3 i 6 mesos. En l'àmbit empresarial no hi ha dades de rellevància.

PUNT DE VISTA TÈCNIC

Des de Setmana Santa no es recordava que s'hagués negociat un volum tan baix,

L'analista de mercat, José María Rodríguez, explica que des d'un punt de vista tècnic l'índex espanyol "vol recuperar els nivells previs al Brexit". A més, afegeix que des de Setmana Santa, no es recordava que s'hagués negociat un volum tan baix, tot i que subratlla que aquest fet "no hauria d'agafar per sorpresa".

No obstant això, recorda que el que sempre mana és el preu i que si aquest trenca "ens creurem el moviment". Així doncs, explica que amb això vol dir que "a poc a poc i sense fer gaire soroll sembla que, per fi, el selectiu podria atacar la important resistència que presenta en els 8.912 punts, els màxims de la sessió previs al Brexit en el molt curt termini "

contador