• El Banc del Japó ha deixat els tipus en el -0,1%
  • Inditex ha presentat uns resultats semestrals rècord
Yellen_Bolsas

L'IBEX-35 cotitza amb pujades d'al voltant de l'1%, per sobre dels 8.700 punts, després de la publicació dels resultats del primer semestre fiscal d'Inditex a Espanya i la celebració de la reunió del Banc del Japó (BoJ), mentre espera la trobada de la Reserva Federal (Fed).

  • 10.983,70
  • -0,40%
  • 44,70€
  • -1,08%

En l'àmbit empresarial espanyol, Inditex ha publicat aquest dimecres els resultats corresponents al primer semestre del seu exercici fiscal. La companyia ha superat les previsions del mercat i ha presentat un resultat net de 1.256 milions d'euros, 10 milions més del que esperava pel consens i un 8% més que durant el mateix període del 2015.

L'espanyola ho aconsegueix després d'augmentar les seves vendes un 11% respecte al mateix període de l'any anterior, fins els 10.465 milions. Sembla que els inversors estan aprofitant per recollir beneficis en els títols de la tèxtil i és un dels quatre valors de l'índex que cotitza en vermell, amb caigudes al voltant de l'1%, juntament amb Grifols, Red Eléctrica i Mediaset que cauen al voltant del 0,25, el 0,4% i el 0,7%, respectivament.

Per contra, amb pujades per sobre del 3% se situa Banco Popular, seguit de BBVA, Banco Santander i Mapfre, que pugen més d'un 2,5% i Acerinox més del 2%.

EL DIA DELS BANCS CENTRALS

Les borses europees afronten amb pujades d'al voltant del 1%, excepte l'FTSE 100 que puja al voltant del 0,3%, la que des de fa temps ja és una data marcada en vermell en el calendari dels inversors. Tot i que les últimes setmanes les enquestes vénen assenyalant que el més probable és que la Fed deixi una possible pujada de tipus per a desembre, la seva presidenta, Janet Yellen, té a la mà sorprendre els mercats amb una decisió que porta evitant durant tot l'any.

Aquest dimecres la Fed decideix si manté els tipus d'interès estables en l'interval del 0,25-0,5%, o en canvi els eleva com està anunciant des de desembre de 2015.

El Banc del Japó no ha sorprès aquest dimecres, en la reunió de política monetària de setembre, en deixar inalterats els tipus d'interès de referència en el -0,1%, nivell en què estan des del gener. Així mateix, continua amb el seu programa de compra d'actius (QE) amb una quantitat anual de 80 bilions de iens, més de 700.000 milions d'euros, encara que amb importants canvis. El Nikkei cotitza amb pujades de més de l'1,5%, mentre que el ien cau un altre punt percentual respecte al dòlar i un 0,8% respecte a l'euro.

Al mercat de petroli, els productors tornaran a estar pendents dels inventaris de cru dels EUA. Encara que els últims dies han tornat les veus que cridaven a un possible acord entre productors per congelar la producció, sembla que tot torna a caure en foc d'encenalls i barril Brent es manté per sota dels 47 dòlars.

contador