ep archivo   banco de japon
BANCO DE JAPÓN - Archivo

Els mercats d'Àsia han acabat aquest dimecres amb to mixt, després que Wall Street tanqués a l'alça després de la publicació de les dades d'inflació. Per part seva, el Banc del Japó ha donat pistes sobre quan pot posar fi gradualment al seu programa d'estímul.

El governador de l'organisme japonès, Kazuo Ueda, ha assegurat davant del Parlament que el programa es modificarà si s'entreveu un èxit sostingut del seu objectiu d'inflació del 2% i que les actuals negociacions salarials anuals de primavera entre empreses i sindicats són fonamentals per decidir el moment.

A més, les declaracions tenen lloc una setmana abans que el Banc del Japó celebri la seva propera reunió, on es debatrà on es troben les perspectives per posar fi a la seva política de tipus d'interès negatius vigent des del 2016.

Pel que fa a les borses, el Nikkei 225 del Japó va acabar la sessió amb caigudes del 0,26%, estenent la seva ratxa de pèrdues per tercer dia consecutiu. El Topix s'ha deixat un 0,33%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat pràcticament pla i el CSI 300 ha perdut el 0,7%. Mentrestant, el Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,44%.

A l'agenda també s'han publicat altres dades. Entre ells, la taxa d'atur de Corea del Sud que va situar el 2,6% interanual al febrer, xifra lleugerament inferior a la del gener del 3%.

Entre les divises, contra el ien, el dòlar va baixar un 0,15%, fins a 147,43.

Noticias relacionadas

contador