japon asia calle

Les borses asiàtiques van acabar mixtes la jornada del divendres en part animades per un modest repunt a Wall Street i les creixents esperances d'un nou estímul per a l'economia estatunidenca, però també afectades per la incertesa sobre l'evolució de la pandèmia de Covid-19.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong va pujar lleugerament un 0,26%, mentre les accions de la Xina continental van caure, amb el Shanghai Composite deixant-se un 0,24%. Al Japó, el Nikkei 225 va pujar un 0,45% i el Topix, un 0,41%. El Kospi de Corea del Sud també va avançar un 0,54%.

A Austràlia, l'índex S&P/ASX 200 va avançar un 1,15%, gràcies a l'anunci de les autoritats sobre canvis per a simplificar l'accés al crèdit per a consumidors i petites empreses.

“El nostre marc regulador actual respecte als préstecs no és adequat per al seu propòsit”, va dir a la premsa el tresorer australià, Josh Frydenburg. “S'ha tornat massa prescriptiu, s'ha tornat cada vegada més costós, s'ha tornat cada vegada més complex i els préstecs responsables s'han convertit en préstecs restrictius”. “Necessitem que els nostres bancs atorguin crèdit, necessitem que la regulació se simplifiqui, necessitem que els clients puguin accedir al crèdit”, va afegir.

Malgrat els senyals d'un repunt econòmic mundial en el tercer trimestre, persisteixen les preocupacions que la recuperació podria estar perdent força.

Els inversors també estan pendents dels actius xinesos després que FTSE Russell anunciés el dijous que els bons del govern xinès estan programats per a incloure's en l'índex de bons del govern mundial FTSE a partir d'octubre de 2021.

Després de l'anunci, el iuan xinès es va enfortir a 6,8171 per dòlar, encara per sota dels nivells de 6,78 enfront del dòlar vist a principis d'aquesta setmana. Per part seva, el ien japonès cotitzava a 105,41 per dòlar, havent-se afeblit des de nivells per sota de 104,4 enfront del dòlar aquesta setmana.

contador