ep recurso de la salida a bolsa de masmovil
MÁSMÓVIL - Archivo

Les accions de MásMóvil han quedat excloses definitivament de la Borsa aquest dilluns, després d'haver liquidat la totalitat de les operacions de l'Ordre Sostinguda de Compra llançada per KKR, Cinven i Providence després de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA), amb la qual els fons han adquirit amb el 99,32% de l'operadora de telecomunicacions.

Així ho han comunicat les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València a la Comissió Nacional dels Mercats de Valors (CNMV), que ja va suspendre la cotització dels títols de MásMóvil el 3 de novembre a tancament de mercat com a pas previ a la seva exclusió borsària definitiva.

D'aquesta manera, el quart operador convergent posa fi a més de vuit anys com a empresa cotitzada, després de convertir-se en la primera companyia que passa del Mercat Alternatiu Borsari (MAB), actualment denominat BME Growth, a l'Ibex 35, que va abandonar el mes de setembre, després de confirmar-se l'èxit de l'OPA.

MásMóvil va sol·licitar oficialment el 26 d'octubre l'exclusió de negociació de tots els seus títols a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, València i Bilbao i del Sistema d'Interconnexió Borsària, després de la seva aprovació aquest mateix dia en una junta general extraordinària d'accionistes.

En aquesta sol·licitud, Lorca Telecom, el vehicle creat pels fons KKR, Cinven i Providence per a llançar l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) per l'operadora, informava a més de que l'ordre sostinguda de compra que va llançar per les accions que no va adquirir en l'OPA finalitzaria el 3 de novembre.

Una vegada conclòs aquest termini, les accions de MásMóvil van romandre suspeses de negociació fins que les Societats Rectores de les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, Bilbao i València van aprovar la seva exclusió de negociació per a aquest dilluns, una vegada liquidades la totalitat de les operacions.

ÈXIT DE L'OPA

KKR, Cinven i Providence van aconseguir fer-se amb el 99,32% del capital de MásMóvil abans de la seva exclusió borsària, tant a través de l'Oferta Pública d'Adquisició que va dur a terme aquest estiu com mitjançant les adquisicions realitzades en el marc de l'Ordre Sostinguda de Compra llançada posteriorment.

L'OPA de Lorca Telecom Bidco, que es va dur a terme entre el 31 de juliol i l'11 de setembre, tots dos inclosos, va ser acceptada pels titulars de 113.819.588 accions, que representaven un 86,41% de les accions a les quals es va dirigir l'oferta i del capital social de l'entitat.

Després d'elles, els fons van llançar una Ordre Sostinguda de Compra el 23 de setembre de 2020 dirigida a aquelles accions de MásMóvil que no havien acudit a l'oferta, al mateix preu de 22,5 euros per títol.

En el marc d'aquest procés, que va concloure el 3 de novembre, els fons van adquirir prop de 16,99 milions d'accions, representatives del 12,9% del capital social, la qual cosa va elevar finalment la participació final en MásMóvil de Lorca Telecom fins als 130,81 milions d'accions de MásMóvil, representatives del 99,32% del seu capital social.

MásMóvil va començar a cotitzar en el MAB al març de 2012 i va aconseguir multiplicar per 20 el valor de les seves accions i aconseguir una capitalització de més de 1.200 milions d'euros abans de convertir-se en la primera empresa d'aquest segment a fer el salt al Mercat Continu el 14 de juliol de 2017.

Posteriorment, el 24 de juny de 2019 MásMóvil va tornar a marcar una nova fita en ser també la primera empresa del MAB que va entrar a formar part del principal selectiu espanyol, l'Ibex 35, que va abandonar el 14 de setembre després de conèixer-se que l'OPA havia aconseguit l'acceptació mínima requerida pels fons.

Noticias relacionadas

contador