coronavirus-lagarde-bce-appelle-a-la-solidarite-dans-la-zone-euro

El Banc Central Europeu (BCE) és una institució independent que rendeix comptes davant el Parlament Europeu i està subjecta a la jurisdicció del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), però també al compliment del seu mandat, de manera que farà "tot el que sigui necessari", segons ha indicat la presidenta de l'entitat, Christine Lagarde. Aquesta ha estat la resposta de la francesa a la decisió del Constitucional alemany, que ha declarat parcialment il·legal la compra de deute sobirà que ha realitzat l'organisme.

"Els bancs centrals, inclòs el BCE, es guien pel seu mandat, per la qual cosa farem tot el necessari per complir-lo", ha assegurat la presidenta del BCE durant la seva participació en un acte organitzat per Bloomberg, afegint, en ser qüestionada sobre el dictamen del Constitucional alemany, que la institució seguirà endavant "sense immutar-se".

La francesa ha insistit en al BCE "és una institució independent, que rendeix comptes davant el Parlament Europeu i que es guia pel seu mandat", per la qual cosa ha afirmat que la institució "continuarà fent el que sigui necessari" per a complir-lo.

"El nostre mandat dicta que fem tot el que sigui necessari i tot el que calgui per complir el nostre propòsit", ha afirmat Lagarde, subratllant les excepcionals circumstàncies i el 'xoc' sense precedents que travessen actualment l'economia mundial i l'Eurozona a causa de la crisi del coronavirus, la qual cosa fa clarament necessari anar més enllà de les eines normals i convencionals.

En aquest sentit, Lagarde ha defensat que, en tals circumstàncies, el banc central ha de dissenyar i calibrar l'adequat nivell de desviació i el marge de maniobra per complir el seu mandat, i evitar així un enduriment indesitjat de les condicions de finançament i assegurar que la política monetària es transmet a totes les regions de l'Eurozona.

"Això és el que necessitem fer, el que de fet estem fent i el que continuarem fent", ha sentenciat Lagarde. D'aquesta manera, la presidenta del BCE ha assegurat que les eines, el calibratge, la proporcionalitat i l'avaluació aniran en funció del que dictin les circumstàncies. "I continuarem fent-ho sense immutar-nos", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador