cb banco china

El subdirector del departament de pagaments del Banc Central de la Xina (PBoC), Mu Changchun ha assenyalat que la moneda virtual de la institució està "gairebé llista" per al seu llançament i han estat treballant-hi durant cinc anys, segons apunten segons Reuters i Bloomberg.

Els investigadors del PBoC no han estat sol en explorar la possibilitat d'emetre la moneda digital com a alternativa a l'efectiu i de la mateixa manera, el Riksbank de Suècia és un altre banc central que estudia la idea.

Segons els informes, el banc central de la Xina llançaria el seu testimoni digital a través d'un sistema de dos nivells, en virtut del qual tant el PBoC com els bancs comercials són emissors legítims. El PBoC ha explicat que no dependria exclusivament de la cadena de blocs i, en canvi, mantindria una postura més neutral sobre la tecnologia que decideixi utilitzar.

La tecnologia de cadena de blocs, és el marc que sustenten altres monedes digitals com bitcoin. Des d'eToro han declarat que "lluiten" per comprendre l'avantatge d'això sobre el sistema actual. I han apuntat "alguna cosa em diu que aquest és un animal completament diferent del que coneixem com a moneda digital".

La notícia es produeix quan els bancs centrals de tot el món adopten una visió escèptica sobre els plans de Facebook per llançar la seva moneda digital Libra juntament amb un consorci de grans empreses, entre elles Visa i Uber. De fet el propi banc central de la Xina, havia assenyalat que hauria d'estar sota la supervisió del banc central.

contador