• El Shanghai Composite acumula una caída superior al 22% en lo que va de año
china, shanghai, chinese

Les borses asiàtiques finalitzen la jornada en vermell arrossegades per la renda variable xinesa, que ha tancat amb una caiguda superior al 6%. El Xangai Composite s'ha deixat un 6,42% aconseguint el seu nivell més baix des de 2014. Això, enmig d'una onada de vendes que ha sacsejat el preu del barril de cru i davant la cautela dels inversors que esperen la decisió sobre política monetària de la Reserva Federal (Fed).

PSOE, recolzat per Ciutadans i el propi partit de Pablo Iglesias.
Cal destacar que el mercat xinès s'ha deixat un 22% des que va començar el 2016. La notícia que el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les seves sigles en anglès) ha realitzat la seva major operació diària en mercats oberts en tres anys no va poder aixecar el sentiment inversor. El banc central va injectar 360.000 milions de iuans al mercats de diners aquest dimarts, en un intent d'augmentar la liquiditat abans de les vacances per l'Any Nou Lunar.


Pel que fa a la moneda xinesa, José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi, manté la seva visió d'una major depreciació del iuan els propers mesos, podent aconseguir nivells de 7,2 en el seu encreuament enfront del dòlars en un any. Per què? Assegura aquest expert que "les intervencions del Banc Central al mercat de canvis poden esmorteir la caiguda però no pas impedir-la. La sortida de capitals des de la Xina pot ser una combinació de desconfiança econòmica internacional i una obertura progressiva de la inversió domèstica cap a l'exterior. Dit això, també considerem que el tipus de canvi del iuan s'apropa al seu nivell d'equilibri".


Per la seva banda, les grans petrolieres com PetroChina i Sinopec van caure un 5%, arrossegades pel barril de cru West Texas que ha perdut el nivell dels 30 dòlars per barril.

Segons publica CNBC, "els temors per una sobreoferta són els culpables de la caiguda del cru després que funcionaris iraquians hagin assenyalat que el país ha registrat una producció rècord al desembre".


LES ALTRES GRANS BORSES ASIÀTIQUES


Per la seva banda, l'índex Hang Seng d'Hong Kong ha caigut un 2,5%, amb CNOOC liderant les pèrdues i sofrint un correctiu superior al 6%. Mentre, el Nikkei ha posat fi a dos dies de pujades i ha perdut més d'un 2%.


Els fabricants de peces d'automòbils han estat en el punt de mira a causa de l'atenció que li presten els reguladors europeus. Denso, Mitsubishi Electric o Hitachi han tancat amb descensos del 3%, després que Reuters hagi informat que podrien ser multats per presumpta fixació de preus en els components.


A Corea del Sud, l'índex de referència Kospi ha baixat més d'un 1% després d'una setmana de contínues pujades.

contador