• El diferencial entre el bo espanyol a deu anys i el 'bund' s'estrenyia així des dels 98,70 punts bàsics del tancament de divendres passat fins als 82,90 punts bàsics
Deuda españa

La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols amb venciment a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys se situava a l'obertura de les borses del Vell Continent als 82,90 punts bàsics, el seu mínim des d'abril de 2010, després que l'agència Fitch elevés el passat divendres el ràting del deute sobirà d'Espanya a 'A-' des de 'BBB +', amb perspectiva estable.

El diferencial entre el bo espanyol a deu anys i el 'bund' s'estrenyia així des dels 98,70 punts bàsics del tancament de divendres passat fins als 82,90 punts bàsics. Al tancament de 2017, la prima de risc espanyola era de 114,80 punts bàsics.

Per la seva banda, la rendibilitat oferta als inversors pels bons espanyols amb venciment a deu anys baixava fins a l’1,392%, el seu nivell més baix des de principis del passat mes de desembre. Divendres passat, l'agència de qualificació creditícia Fitch va decidir elevar un esglaó la nota de solvència a llarg termini d'Espanya, fins a 'A-' amb perspectiva 'estable', una millora amb la qual l'emissor sobirà recupera un grau d'inversió del qual no gaudia des de 2012.

L'agència ha aplaudit ara la reducció dels desequilibris macroeconòmics a Espanya, en gran mesura gràcies a la consolidació de la recuperació econòmica, i ha apuntat que, malgrat el "risc polític" associat al desafiament independentista a Catalunya, els seus efectes fins ara "s'han estat molt limitats". Fitch segueix considerant "molt improbable" la secessió i aposta que hi haurà un acord que revisi qüestions de finançament i contempli una "major autonomia" per a Catalunya

Aquesta actualització del ràting sobirà d'Espanya suposa la primera entre les grans empreses del sector el 2018, menys d'un mes després de les recents eleccions catalanes, celebrades el passat 21 de desembre. Fitch durà a terme la seva segona i última avaluació regular de l'any sobre Espanya el pròxim 13 de juliol.

Noticias relacionadas

contador