opep 20180622150629

L'OPEP ha tornat a passar la tisora a la seva producció. L'organització i els seus aliats recomanaran retallar la seva producció d'esquist en 600.000 barrils diaris segons un delegat presenta en el seu cim i citat per Bloomberg. Els països productors busquen així compensar una menor demanda provocada pel coronavirus especialment a la Xina, el major consumidor de petroli.

El petroli s'ho pren bé i tant el barril de West Texas com el de Brent reaccionen amb pujades de l'1% després de diverses sessions en vermell.

Aquesta nova retallada tindrà una durada de tres mesos i entrarà en vigor el mes vinent de març, data en la qual estava prevista inicialment la pròxima reunió de l'OPEP i els seus aliats.

La tisorada se suma a l'actual retallada de 1,7 milions barrils de cru diaris que s'ha autoimposat l'organització des de gener i expirava precisament al març. La rebaixa queda a costa de l'aprovació unànime dels 23 membres de l'OPEP+, l'organització i els seus aliats, entre els quals es troben Rússia i l'Aràbia Saudita.

La decisió de l'OPEP+ té lloc després d'un cim d'emergència de tres dies convocada per a avaluar el risc que representa el coronavirus per a la demanda mundial de cru. Cal recordar que Rússia va pressionar recentment per a una major retallada, superior al milió de barrils diaris.

contador