• La libra se hundió el viernes hasta 1,36 dólares, su nivel más bajo en tres décadas
  • La respuesta de los bancos centrales frenó la sangría de la moneda
libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

La lliura esterlina cotitza amb descensos de més de l'1% respecte de l'euro i el dòlar, amb la qual cosa estén el desplom de divendres, quan es va enfonsar fins a mínims de 1985 com a resposta a la decisió dels britànics en referèndum d'abandonar la Unió Europea. El Brexit va provocar un desplom també als índexs borsaris.

  • 1,1675€
  • -0,10%
  • 1,2489$
  • -0,05%

Els analistes ja havien advertit que un Brexit seria com un cigne negre per al mercat, per les seves implicacions negatives i l'inesperat dels últims dies, en els quals veient el rebot del mercat (pujada del 8% a l'Ibex en cinc sessions, i divendres va caure un 12,35%) descomptaven que els britànics votaven en la consulta en favor de seguir en el projecte comú europeu.


No obstant això, el que va succeir és que els britànics van votar majoritàriament, amb un 51,9% de les paperetes, en favor de la ruptura amb la Unió Europea. La resposta al mercat de divises va ser immediata, amb un descens acusat respecte dels seus principals parells, com havia previst dies abans el multimilionari inversor George Soros, protagonista del desplom de la lliura el 1992.


Aquesta vegada, al tancament de Wall Street de divendres la lliura es deixava un 8% fins als 1,367 dòlars, fins a cotitzar en nivells no vistos des de finals de 1985.

contador