• Ana Peralta Moreno (Deutsche Bank) i Jan Verplancke (Standard Chartered) també són nomenats consellers
ep jaime caruanaencuentro bancario iberoamericano
EUROPA PRESS

La junta general d'accionistes de BBVA, que se ha celebrado a Bilbao aquest divendres, ha aprovat el nomenament com a conseller independent l'exgovernador del Banc d'Espanya i exdirector general del Banc de Pagaments Internacionals (BIS per les sigles en anglès), Jaime Caruana.

En compliment dels compromisos assumits amb el BIS, Caruana no assumirà la condició de conseller de BBVA fins al pròxim 1 de juny de 2018. Així mateix, el consell de BBVA ha proposat el nomenament d'altres dos consellers independents.

Es tracta d'Ana Peralta Moreno, actualment consellera de Deutsche Bank a Espanya des del 2014 i assessora sènior en Oliver Wyman Financial Services des de 2012, i de Jan Verplancke, exresponsable de Sistemes de Tecnologies de la Informació del banc britànic Standard Chartered.

Amb la incorporació dels tres nous consellers, BBVA ha destacat que enfortirà les capacitats financeres i tecnològiques del consell d'administració, comptarà amb una majoria de consellers independents (8) i completarà la composició fins a 15 membres.

L'entitat subratlla que amb aquestes propostes afavoreix la diversitat d'experiències, coneixements, competències i gènere al seu consell. Així, incorpora consellers amb un acusat perfil internacional i una profunda especialització en capacitats financeres i tecnològiques que s'estimen de màxima rellevància per al Grup, i avança en la consecució de l'objectiu de tenir el 2020 almenys un 30% de conselleres.

Els nomenaments estan subjectes a la verificació per part del BCE dels requisits reguladors d'idoneïtat per a l'exercici del càrrec de conseller. Els accionistes de BBVA votaran també la reelecció dels consellers José Miguel Andrés Torrecillas, Belén Garijo López, Juan Pi Llorens i José Maldonado Ramos. Caruana va ser director general del BIS entre abril de 2009 i el 30 de novembre de 2017. Prèviament, va dirigir el departament de Mercats Monetaris i de Capital de l’FMI.

Nascut el 1952, Caruana va ser governador del Banc d'Espanya entre els anys 2000 i 2006, i durant aquest període va formar part del consell de govern del Banc Central Europeu. Ha estat també president del comitè de Supervisió Bancària de Basilea entre els anys 2003 i 2006 i membre del Fons d'Estabilitat Financera des de 2003.

Noticias relacionadas

contador