cb rebote alcista short1

L'Ibex ha rebotat un 20% des dels mínims de mitjan març. El Dax i el S&P han pujat encara més, per sobre del 30%, i han recuperat el 50% de tota la caiguda. Les borses es troben a nivells de resistència molt importants, tant a Europa (sobretot el Dax) com als EUA (S&P). L'Ibex es troba també en nivells de resistència, encara que s'ha quedat més endarrere que la resta d'índexs del Vell Continent. Ara la pregunta del milió és si es frenarà el rebot davant l'allau de males notícies que s'apropa... i la resposta és complicada.

Des d'un punt de vista tècnic, José María Rodríguez, analista Bolsamanía, reconeix que la pujada "ha perdut inèrcia, momentum". Des d'un punt de vista fonamental, per una banda tenim els que creuen que el rebot no resistirà l'allau de mals resultats empresarials i males xifres macro que ja és aquí, i els més optimistes, que posen en valor els senyals de remissió del virus i consideren que pràcticament tot el que és negatiu ja està descomptat.

"El que importa és que ara estarem molt temps sense cap direcció clara ni per sobre ni per sota, amb la possibilitat que es pugui tornar als mínims de març, que per a l'Ibex són els 5.814 punts", avisa Rodríguez.

Per a CMC Markets o Swissquote Bank és difícil esperar que les alces continuïn enmig de les nefastes notícies macro i empresarials. Aquests últims dies, els EUA han anunciat una ensulsiada de les seves vendes minoristes, i ha vist com novament es disparava l'atur. L'FMI ha comunicat que espera una caiguda del 3% a l'economia mundial enguany i els principals bancs nord-americans, que han inaugurat la temporada de resultats del primer trimestre, han revelat fortes caigudes dels seus beneficis pel coronavirus. Malgrat que les borses, de moment, aguanten l'estirada i semblen haver-se oblidat de les fortíssimes ensulsiades registrades durant la primera part del mes passat, Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets, considera que aquesta evolució és massa optimista, "especialment perquè encara no s'ha obtingut el vaccí" contra el virus, element clau per acabar amb la pandèmia.

La importància que s'aconsegueixi el vaccí per poder acabar realment amb aquesta situació també ho remarca Morgan Stanley, que creu que els Estats Units no recobrarà la normalitat fins a finals de l'any que ve, ja que no preveu un vaccí com a mínim fins a la primavera de 2021.

Per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, el que és una realitat és que hi ha "un poderós còctel de males notícies corporatives i econòmiques". En opinió d'aquest expert, els vents en contra són fortes i podrien colpejar encara més el mercat després d'una recuperació de gairebé el 50% dels preus de les accions aquestes últimes setmanes. "És massa aviat per saber si estem al pic d'una altra muntanya russa, però el més probable és que vegem una nova onada baixista". Ozkardeskaya estima que la fam dels inversors possiblement no tornarà als nivells ideals almenys fins que passi "la tan temuda temporada de guanys".

Hewson considera que, en tot cas, i malgrat l'optimisme actual, i que no es pot descartar més pujades a curt termini, el que s'està veient "és encara un rebot en un mercat baixista i no el començament d'un nou mercat alcista".

"LES ACCIONS ES DISPARARAN AMB LES BONES NOTÍCIES"

Julius Baer, en la seva línia des que va començar la crisi, persisteix en el seu optimisme i continua posant el focus en les bones notícies. Enlloc de centrar-se en les ensulsiades de les dades macro o dels beneficis de les empreses, Patrik Lang, estratega en cap, destaca que les taxes d'infecció pel coronavirus continuen caient i que els Governs van prenent mesures -encara que cauteloses- per reobrir l'activitat, i que això hauria de d'impulsar les economies.

La firma espera pujades "a totes les regions i a tots els sectors". Segons explica Lang, les taxes d'infecció a Europa han assolit el seu punt màxim, i és probable que les taxes d'infecció dels EUA ho facin unes setmanes més tard. Mentrestant, cada vegada més països de tot el món començaran a preparar-se per relaxar el bloqueig i aplicar estratègies de sortida. "El més probable és que les accions es disparin a mesura que els inversors anticipin aquesta evolució", apunta.

Aquí a Espanya, Bankinter creu que les males dades macro estan descomptades, com ara l'atur setmanal que es va conèixer aquest dijous o l'índex de la Fed de Filadèlfia. "El Nasdaq 100 ja només acumula lleugeres caigudes a l'any en curs i, quan es situï en positiu, donarà un senyal addicional de fortalesa al conjunt del mercat, especialment a les borses. Els pessimistes i els negacionistes continuen perdent aquesta partida", afirmen taxatives des del banc.

Noticias relacionadas

contador