ep federal reserve chair jerome powell testifies before congress
Stefani Reynolds - Archivo

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha decidit reactivar un instrument creat durant la crisi de 2008 per garantir que el crèdit continuï fluint cap a les empreses i les llars malgrat l'impacte del coronavirus Covid-19 sobre l'economia del país nord-americà, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat.

Així, l'autoritat monetària ha establert una Facilitat de Finançament del Paper Comercial (CPFF, per les seves sigles en anglès). Mitjançant aquest programa, la Fed comprarà paper comercial recolzat per actius i no assegurat amb un ràting A1/P1 de les companyies que compleixin els requisits per a acollir-se a aquest programa.

Segons ha recordat l'institut emissor, els mercats de paper comercial financen "directament" un ampli ventall d'activitats econòmiques, subministrant crèdit i finançant els préstecs per a la compra d'automòbils i hipoteques, així com liquiditat perquè les empreses compleixin amb les seves necessitats operatives.

"El mercat de paper comercial ha estat sota un considerable estrès aquests darrers dies a mesura que les empreses i llars afronten una gran incertesa davant el brot de coronavirus", ha explicat la Fed.

El banc central confia que, en eliminar "gran part del risc" de repagament, aquest programa "animarà als inversors" a participar de nou en el mercat de paper comercial, la qual cosa "millorarà la capacitat de les empreses de mantenir l'ocupació i la inversió".

El Departament del Tresor dels Estats Units donarà suport a aquesta mesura mitjançant una protecció de crèdit de 10.000 milions de dòlars (9.113 milions d'euros), que proporcionarà a la Fed procedent del Fons d'Estabilització de Canvi.

Noticias relacionadas

contador