• Albella assegura que no es descarta d'on poden procedir aquestes manipulacions, poden provenir fins i tot d'autoritats o funcionaris públics
ep presidentela cnmv sebastian albella presentaplanactividades 20170321174302
Sebastià Albella, president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)PABLO MORENO

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastià Albella, ha declarat al diari Expansión que l'organisme regulador investigarà si es va utilitzar "informació privilegiada i va haver-hi manipulacions del mercat de valors" els dies anteriors a la intervenció de Banc Popular.

  • 4,85€
  • 2,16%

Així mateix, Albella ha afirmat que no es descarta que aquestes manipulacions poguessin provenir fins i tot d'autoritats o funcionaris públics. "No prejutgem ni descartem res", ha afirmat. D'aquesta manera, la CNMV dirigirà les seves investigacions al mercat de valors per "detectar possibles manipulacions que van provocar moviments de valors", de manera que estudiarà a fons "els moviments que es van produir durant els dies anteriors", ha explicat el president de l'organisme.

L'objectiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) és "detectar possibles manipulacions que van provocar moviments de valors"

Aquestes declaracions del president de la CNMV disten de les quals el ministre d'Economia, Luis de Guindos va pronunciar aquest dimarts que va considerar que la 'fugida' de dipòsits de Popular "va ser per les accions i no per informació privilegiada". A més, durant la seva intervenció al seminari de La cuarta revolución ¿Como afecta la evolución de la agenda digital a la economía y a la industria? organitzat per l’Apie i BBVA a Santander, va assegurar que qui va treure abans els seus diners de l'entitat no ha tingut cap benefici respecte al que no ho va fer. "No vaig a frivolitzar, no sé si tenien més informació o no, però els mitjans ja informaven de la situació de l'entitat", va declarar De Guindos.

Cal recordar que Banc Santander va adquirir el 100% del capital social de Banc Popular el passat 7 de juny per un euro, després de la intervenció del BCE i la subhasta de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador