• El supervisor ha anunciat la difusió d'una sèrie de bones pràctiques sobre la relació de les companyies amb els mitjans de comunicació
ep sebastian albella presidentela cnmv 20180228122604
CONGRESO

La CNMV ha anunciat després de reunir-se durant els últims mesos amb l'APIE, DIRCOM i Emissors Espanyols que considera adequada la difusió d'una sèrie de bones pràctiques sobre conferències de premsa, mesures alternatives de rendiment, moment de publicació d'informacions rellevants, revelació de conflictes i codis deontològics.

Aquesta sèrie de mesures inclouen la recomanació per part de la CNMV que "les companyies cotitzades convoquin els mitjans com a mínim un cop l'any per presentar els seus resultats i amb la participació dels seus màxims executius". Altres es refereixen a l’"ús clar i consistent de les mesures alternatives de rendiment (APM)" i al fet que "les decisions o acords rellevants s'adoptin o subscriguin després del tancament del mercat".

El supervisor ha anunciat la difusió d'una sèrie de bones pràctiques sobre la relació de les companyies amb els mitjans de comunicació

Sobre la revelació de conflictes d'interès, la CNMV veu positiu "revelar les vinculacions amb la matèria tractada o possibles conflictes d'interès".

A més, el supervisor recorda que considera especialment rellevant "la funció que poden exercir els codis deontològics d'autoregulació de la professió periodística a l'àmbit de la difusió d'informació d'interès per als mercats".

ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB LA FAPE

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la presidenta de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) han signat aquest dimecres un protocol "sobre la informació d'interès per al mercat difosa a mitjans de comunicació".

L'acord signat per les dues parts atorga a la FAPE la potestat d’"assessorar la CNMV en qüestions relacionades amb la informació d'interès per als mercats i els inversors que difonen els mitjans". Així mateix, aquesta col·laboració permetrà a la CNMV "dirigir-se a la Fundació de la Comissió d'Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme per obtenir assessorament en casos en què s'hagi d'avaluar informacions difoses a mitjans de comunicació".

La presidenta de la FAPE, Elsa González, ha assegurat que l'acord "constitueix un gran avanç per al prestigi professional del periodisme especialitzat a l'àrea econòmica, perquè revela un afany voluntari, no imposat, en l'assoliment de la qualitat de la informació".

Per la seva banda, el president de la CNMV Sebastià Albella, ha destacat la gran tasca que realitzen els mitjans de comunicació difonent informació d'interès per al mercat i els inversors i ha agraït la bona disposició de la FAPE a col·laborar amb la CNMV en aquest àmbit.

Noticias relacionadas

contador