ep archivo   la cnmv levanta la suspension de cotizacion de siemens gamesa tras confirmar su matriz
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha alertat els inversors que ha detectat l'existència d'empreses que utilitzen de forma fraudulenta el nom del regulador i d'altres entitats per fer falses ofertes, com ara facilitar llocs de treball a canvi de fer cursos de formació pels quals cobren 190 euros.

"En concret i segons la informació aportada per inversors, suplanten la identitat d´EUREX REPO GMBH, entitat alemanya degudament registrada per prestar Serveis d'Inversió a Europa, per tal de confondre l'inversor i donar aparença de legalitat i serietat", expliquen des de la CNMV.

El regulador recorda que la CNMV “mai no ofereix cursos de formació a inversors sobre com invertir i molt menys de manera remunerada”.

“Qualsevol oferta en aquest sentit és enganyosa i fraudulenta. Si es reben ofertes de serveis d'inversió d'entitats degudament autoritzades, és convenient comprovar que el que els ofereix és l'entitat autoritzada i no algú que en suplanta la identitat”, han indicat.

La Comissió també recomana comprovar que el domini d'internet o els correus electrònics procedeixen de l'entitat autèntica, i no d'un clon.

Així mateix, la CNMV recorda que es pot contactar amb la institució a través de la seva web a la secció “Inversors i educació financera”, utilitzant el formulari habilitat per a la presentació d'una consulta a l'apartat “CNMV - Consultes”. També pot presentar la seva consulta via telemàtica, a través de la Seu Electrònica de la CNMV, utilitzant o bé certificat o DNI electrònic, o bé usuari i contrasenya.”

contador