ep sedela cnmv
EUROPA PRESS

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha rebut alertes per part dels supervisors del Regne Unit, Itàlia, Noruega i Àustria sobre onze entitats no registrades per prestar serveis d'inversió, conegudes col·loquialment com 'xiringuitos financers'.

D'aquesta manera, l'Autoritat de Conducta Financera (FCA, per les sigles en anglès) ha advertit que l'entitat Gerber and Partners, que opera sota el domini gerberandpartners.com, no està autoritzada per prestar assessorament en matèria d'inversió. Així mateix, ha identificat tres empreses clon: Deutsche Capital Management Ltd (dbdcm.org), Capital Assets UK (capitalassetsuk.com) i Unicominsurance.net (unicominsurance.net).

Així mateix, l'Autoritat de Supervisió Financera de Noruega ha emès advertències sobre les entitats no autoritzades MNB Holdings Ltd (mnbholdings.com), Green Oak Limited (roiteks.com), Market Solution AS i Custodien Life Ltd; mentre que la Financial Market Authority (FMA) d'Àustria ha advertit sobre la companyia Getcopro (getcopro.com).

Per la seva banda, l'homòleg de la CNMV a Itàlia ha comunicat que no estan autoritzades per prestar serveis d'inversió les empreses Sigma CFD Ltd (sigmacfd.com) i Strategic Future Investment Ltd (master4x.com).

El supervisor espanyol ha posat de manifest que aquestes societats no figuren inscrites en el corresponent registre, de manera que no estan autoritzades per prestar serveis d'inversió.

A més, el Consob italià també ha suspès de manera cautelar per un període de 90 dies l'oferta d’'Avacrypto Investment Pla' realitzada a través del web avacrypto.com.

Les advertències de reguladors estrangers d'àmbit europeu poden ser consultades a la web de la CNMV com advertències sobre entitats no autoritzades i com un altre tipus d'advertències. A més, el web de la CNMV ofereix un cercador d'entitats advertides.

Noticias relacionadas

contador