ep firma hipotecas
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Les entitats de crèdit integrades a l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la CECA oferiran per iniciativa pròpia un ajornament de fins a dotze mesos en l'amortització del capital d'hipoteques de les persones que s'hagin vist afectades econòmicament per la crisi generada pel Covid-19.

Aquesta facilitat només serà aplicable a les hipoteques sobre primer habitatge. Això suposa que els clients que ho sol·licitin només pagaran els interessos corresponents d'aquests préstecs, diferint el de l'amortització del principal, cosa que reduirà sensiblement la quantitat que havien estat pagant fins ara.

L'ajornament s'instrumentarà segons els casos i en funció del criteri de l'entitat. A més, aquesta pròrroga es fa extensible al pagament del principal en contractes de préstecs personals lligats a consum, però aquests per a un període de fins a sis mesos.

Es tracta d'una iniciativa sectorial addicional i complementària a les mesures anunciades pel Govern fins ara. En un comunicat, les patronals asseguren que "posa de manifest el ferm compromís dels bancs per donar suport i contribuir a ajudar les famílies que s'han vist afectades per la crisi perquè superin aquesta difícil situació".

Noticias relacionadas

contador