• El PMI manufacturero de China China cayó a su mínimo de cuatro meses en junio
  • Mark Carney, abrió la puerta a que el Banco de Inglaterra pueda implementar más estímulos este verano
bolsa madrid ibex

Gir a les borses europees, que cotitzen en negatiu en aquesta última sessió de la setmana en la qual estan pesant les incerteses generades pel Brexit. L'Ibex cotitza pràcticament pla després de perdre gran part dels guanys inicials i oscil·la entre el vermell i el verd.

DAX

  • 18.498,38
  • 0,37%
  • 11.153,00
  • 0,65%

Els mercats es capgiren després d'aconseguir recuperar-se dijous al final de la sessió, abans que el governador del Banc d'Anglaterra Mark Carney fes un discurs pessimista sobre el resultat del referèndum del Regne Unit. Va obrir la porta al fet que el banc pugui implementar més estímuls aquest estiu, però va advertir que el panorama econòmic del Regne Unit s'havia deteriorat.


En la sessió asiàtica, els mercats han pujat de manera generalitzada durant la primera sessió del tercer trimestre de l'any, sent el tercer dia de recuperació per a les accions després del resultat del Brexit i les males dades econòmiques presentats al Japó i la Xina. El PMI manufacturer de la Xina va caure al seu mínim de quatre mesos al juny, segons les enquestes publicades aquest divendres.


Al mercat de petroli, els preus han pujat durant aquest divendres, amb el Brent tornant a nivells superiors als 50 dòlars per barril, ja que els inversors es van posicionar davant més possibles augments de preus aquest any a l'espera d'un mercat més ajustat, segons informa Reuters.


En l’àmbit macroeconòmic, aquest divendres es presenten dades sobre ocupació a Espanya, PMI manufacturer a Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, i en el conjunt de la Zona Euro. A més, tindrem dades sobre desocupació de la Zona Euro i PMI manufacturer del ISM als EUA.

contador