• Este martes se celebra reunión del Eurogrupo en Bruselas antes de la reunión del miércoles del ECOFIN
  • Alemania presenta un incremento del PIB del 0,7% en el primer trimestre
bolsa madrid ibex

Les borses europees obren amb caigudes en una sessió en què els inversors intentaran trencar aquesta tendència lateral que està experimentant l'IBEX durant aquestes dues últimes setmanes. Després d'unes dades del PIB alemany que confirmen una millora en el creixement gràcies a l'augment del consum de les llars i la inversió, no seria estrany tornar a viure una altra sessió d'alts i baixos en la qual els índexs passin del vermell al verd en diferents ocasions.

  • 8.088,24
  • 0,89%

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 11.154,60
  • 1,56%

La incertesa s'instal·la al mercat europeu després d'una primera sessió de la setmana amb una alta volatilitat, en la qual l'IBEX va passar de perdre un 1% a guanyar posteriorment un altre 1%, tancant finalment amb caigudes del 0,65%. Els índexs asiàtics finalitzen la sessió cotitzant tots en negatiu, arrossegats pels descensos al Japó i la Xina, mentre els inversors esperen més novetats per part de la Reserva Federal dels EUA quant a la seva propera pujada de tipus d'interès.


A Wall Street, la sessió del dilluns va acabar a la baixa, amb els índexs pràcticament plans en una jornada amb un volum de negociació bastant baix. Els preus del petroli també van caure a causa que l’Iran es va comprometre a seguir augmentant la producció, segons informa Reuters.


Aquest dimarts se celebra reunió de l’Eurogrup a Brussel·les abans de la reunió de dimecres del Consell d'Assumptes Econòmics i Financers (ECOFIN) de tots els ministres de Finances de la Unió Europea (UE). S'espera que es tracti el tema de l'alleujament del deute grec, entre altres assumptes. Els ministres de finances de la zona euro tenen com a objectiu arribar a un acord sobre la primera revisió del programa d'ajust econòmic de Grècia. Els retards s'han degut als desacords sobre el mecanisme de contingència per assegurar que es compleixen els objectius fiscals de Grècia.

Mentrestant, a Àustria, el professor d'economia d'esquerres, Alexander Van der Bellen, ha estat triat com a president d'Àustria, després d'aconseguir una estreta victòria sobre el partit d'extrema dreta de Norbert Hofer.


En l’àmbit macroeconòmic avui es presenta el PIB alemany, l'índex Zew de confiança inversora a Alemanya i Zona Euro, dades sobre habitatge als EUA i inventaris de cru, per la qual cosa viurem una sessió bastant afectada per tots aquests esdeveniments.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía "La resistència clau del curt termini es troba en els 8.839 punts". Aquest expert destaca que "per a les properes sessions seguirem molt atents a un tancament per sobre dels 8.839 punts. Això seria el senyal que ens faria pensar en la continuació de les pujades fins al nivell dels 9.360 punts".

contador