• Fortísimo rebote del Nikkei en Japón, cercano al 6%
  • Acompañado también de otra importante ganancia del precio del petróleo
  • El SP 500 consiguió recuperar el soporte de 1.867 puntos en Wall Street
shutterstock_189433493

Forts guanys del 2% per a l'IBEX, després del rebot de dijous, a causa de les paraules de Mario Draghi, que va prometre revisar la política d'estímuls del Banc Central Europeu en la seva reunió de març.

A Wall Street, els índexs van tancar amb guanys més moderats (Dow Jones: +0,73%; SP 500: +0,52%; Nasdaq: +0,02%) encara que el més important va ser que l’S&P 500 va recuperar el suport dels 1.867 punts, en tancar en 1.868. Aquest nivell de preus és molt important, ja que si es perd, l'índex estaria confirmant una figura tècnica molt a la baixa en forma de 'cap i espatlles'.


A Àsia, el Nikkei ha registrat un molt for rebot proper al 6%, mentre el preu del petroli també està rebotant un 5%. L'índex japonès havia arribat a caure més d'un 20% des dels màxims de 2015. En qualsevol cas, caldrà veure si el rebot actual té continuïtat o, per contra, és un 'gat mort' (expressió que s'utilitza per qualificar una reacció alcista puntual del mercat dins d'un mercat a la baixa com l'actual).


VISIÓ DE MERCAT: DRAGHI POSA UN SÒL AL MERCAT

"No, ahir no va fer falta que el president del BCE ho digués. Però, amb el que va dir (riscos a la baixa per al creixement global, major deterioració de les perspectives d'inflació, elevat marge de maniobra... tot per a la propera reunió de març) va ser suficient per posar un sòl al mercat. I si el mercat no cau, vol dir que puja", explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi.


"Però és que el missatge subjacent des del BCE va ser que fa falta una major coordinació global per enfrontar-se a riscos que són ja globals. I aquí entra també la Fed. Quina decisió pot prendre el FOMC la setmana propera? Naturalment, ningú no pensa a enviar un missatge a la baixa. Però comencen a sorgir veus que li demanen més temps per normalitzar els tipus d'interès. Veurem", afegeix aquest expert.


ECONOMIA: RODA DE PREMSA DE DRAGHI A DAVOS


El president del BCE, Mario Draghi, tornarà a ser protagonista aquest matí, perquè participarà al Fòrum Econòmic Mundial de Davos. A Europa, es publicaran els PMI manufacturers i serveis de la zona euro i Alemanya, com a referències més destacades.

Als Estats Units, atents al PMI Markit manufacturer de gener i a les vendes d'habitatges de segona mà de desembre.


EMPRESES:

Les millors empreses per dividend: on estan les oportunitats més atractives de l'IBEX?


ANÀLISI TÈCNICA: PETIT REBOT A L'IBEX


"Rebot sense més a l'IBEX-35, que va acabar el dijous amb uns guanys de l'1,97%. El nostre selectiu cobreix gairebé íntegrament el buit a la baixa que es va deixar dimecres, si bé l’aspecte tècnic segueix sent fortament a la baixa i no hem vist cap senyal que ens faci pensar en un rebot de consideració.


El primer nivell de resistència el podríem situar en els 8.656 punts, màxims de dimarts.

Mentre es mantingui cotitzant per sota d'aquest nivell de preus no apreciarem cap senyal de fortalesa. Atenció que podríem veure els 8.000 punts abans d'observar un rebot de consideració".


ALTRES MERCATS: FORT REBOT DEL PETROLI


Els futurs sobre el barril de cru pugen 5%, fins a 30,83 $, al Nymex.


Els bons del tresor a 10 anys cauen 6/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins al 2,052%.


L'euro cau 0,5%, fins a 1,0818 $.

contador