• Després de registrar un benefici net de 91,8 milions d'euros
ep juan luis arregui presidenteence
ENCE

Ence, Energia i Cel·lulosa, es dispara aquest dimecres un 7% liderant el mercat continu després d'anunciar aquest dimarts els seus resultats de 2017 marcats per un benefici net de 91,8 milions d'euros, un increment del 139% respecte a l'exercici anterior segons ha informat la pròpia companyia.

  • 3,37€
  • -1,29%

Per la seva banda, la companyia espanyola va registrar un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 216 milions d'euros al tancament de l'any passat, és a dir, un augment del 72% respecte a l'anterior exercici. El conseller delegat d'Ence, Ignacio Colmenares, va valorar el "notable" increment de beneficis que tornava a confirmar "l'èxit de l'execució del pla estratègic, que ja es troba en el seu equador i ha portat a un fort creixement millorant els marges dels nostres negocis".

La companyia espera que "els resultats de 2018 siguin sensiblement millors que els de l'any passat"

Així mateix, Colmenares va considerar que això unit a l'augment dels preus de la cel·lulosa que el grup projecta per a aquest exercici, la seva companyia "espera que els resultats de 2018 siguin sensiblement millors que els de l'any passat".

Per negocis, el de Cel·lulosa va augmentar el seu EBITDA un 79%. El seu cost de producció es va reduir en un 2% (-7 euros/tona), tot i l'augment de 12 euros/tona pel cost de la fusta que està lligat al preu de la cel·lulosa.

Mentrestant, el negoci d'Energia va millorar el seu EBITDA un 51% després de l'adquisició de tres plantes de biomassa a l'últim any, i pels importants estalvis aconseguits amb la diversificació del seu combustible de la biomassa forestal cap a la biomassa agrícola, que ja representa gairebé el 60% del total.

Al seu informe diari, el Banc Sabadell aposta per Ence i recomana "comprar" després de matisar que l'empresa va obtenir "bons resultats però ajustats davant d'un consens exigent. La reacció del mercat podria ser mixta, però esperem que predomini el biaix positiu per la bona dada de deute".

Noticias relacionadas

contador