• El Nikkei al Japó va caure un 0,6%...
  • ...amb la caiguda de Toshiba com a protagonista

Els mercats d'Àsia responen mixtos aquest dilluns després de les caigudes divendres passat a Wall Street. Les borses asiàtiques i nord-americans no perden de vista els avenços de la reforma tributària de Donald Trump.

Dijous passat, la Cambra de Representants va aprovar aquesta reforma. Una votació molt celebrada per Trump. No obstant això, els inversors guarden cautela. El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, va assegurar divendres a la cadena de notícies Squawk Box de CNBC que espera que el projecte de llei de reforma tributària republicana sigui enviat al president Donald Trump abans de Nadal.

En aquest escenari, el Nikkei al Japó va caure un 0,6% i se situa als 22.261. A Corea del Sud, el Kospi va perdre un 0,25% i es manté als 2.527 punts. Al país, el protagonista és Toshiba que ha caigut aquesta jornada amb força (5,82%) a la Borsa de Tòquio, després d'anunciar una multimilionària ampliació de capital per buscar liquiditat davant les seves dificultats financeres. Els inversors van reaccionar així a l'ampliació de capital anunciada diumenge per l'empresa, que ha decidit recaptar 600.000 milions de iens (4.568.000 d'euros/5.537.000 de dòlars).

Per la seva banda, els mercats xinesos van aconseguir sortir de pèrdues. El compost de Xangai va tancar amb una pujada d'un 0,3%, mentre que el compost de Shenzhen va repuntar un 0,9%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng puja un 0,24%. A Austràlia, l’ASX 200 va tancar amb una caiguda del 0,19%.

Noticias relacionadas

contador