• El índice acumula cinco jornadas consecutivas de caídas
bolsa madrid ibex

Els futurs cotitzen amb pujades entorn del 0,7% i apunten a una obertura alcista després de la sagnia en forma d'onada de vendes que han sofert les borses europees les últimes sessions, marcades per la decepció dels resultats. Aquest dijous han publicat les seves xifres Repsol, que supera les previsions, i Amadeus.

L'IBEX-35 buscarà trencar la seva mala ratxa de cinc retrocessos consecutius, en línia amb les borses europees, que l’ha fet perdre els 8.700 punts i, el més important des del punt de vista tècnic, el suport dels 8.674 punts, un "nivell clau", segons explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamania.


Ara mateix, "podríem veure una continuació dels descensos fins al següent nivell de suport situat en els 8.546 punts. En aquests nivells es troba el buit alcista del passat dia 13 i nivells on es troba la directriu alcista projectada des dels mínims anuals de febrer", assenyala Nuez. "El suport clau es troba en els 8.256 punts. Si els perd, el més normal és que acabin veient una continuació dels descensos fins als mínims anuals dibuixats en els 7.746 punts", agrega l'expert.


Els inversors tornen a avaluar els resultats que es continuen coneixent. Aquest dijous ha estat el torn a Espanya de Repsol. La petroliera redueix el seu benefici un 43% fins a 434 milions d'euros entre gener i març, però bat folgadament les previsions dels analistes, que estaven en 231 milions. També Amadeus ha donat a conèixer les seves xifres, amb un benefici de 245,6 milions, un 17% més que l'any anterior.


Des del punt de vista macro, el PMI serveis de la Xina s'ha situat en 51,8, amb la qual cosa mostra una expansió de l'activitat però s’alenteix respecte del mes anterior (52,2) i inferior a les expectatives (52,6). El Xangai Composite xinès cau lleument aquest dijous.


Al mercat de matèries primeres, el petroli ha començat el dia amb fortes pujades, entorn del 2%. Mentre que l'euro/dòlar es mou pla lleugerament per sota del nivell d'1,15.

contador